7 nya funktioner i kommande Apple watchOS 7

TillkĂ€nnagav först under Apples WWDC 2020, den senaste watchOS 7 kommer med ett antal anmĂ€rkningsvĂ€rda hĂ€lso-, fitness- och stiluppdateringar till Apple Watch. Även om den kommer att slĂ€ppas först senare i höst, Ă€r den offentliga betaversionen av watchOS 7 för nĂ€rvarande redan live och du kan prova det sjĂ€lv innan den slĂ€pps officiella.

Men innan dess har vi sammanstÀllt en lista över uppdateringar som kommer med den nya OS-uppdateringen för att se till att du vet vad du kan förvÀnta dig nÀr watchOS 7 slÀpps senare i höst.


Watch Faces

Med ansikten det första nÄgon lÀgger mÀrke till med en klocka, kommer watchOS 7 att tillÄta anvÀndare att fÄ mÄnga nya sÀtt att anpassa sin urtavla för att passa deras livsstil. Till exempel kan sportfanatiker vÀlja att anpassa och anpassa sin urtavla med komplikationer som pulsmÀtaren eller fitnessaktivitetsappen. Under tiden kan journalister vÀlja att stÀlla in röstinspelningskomplikationen pÄ urtavlan för enkel Ätkomst.

Det finns ocksÄ fler ansikten att vÀlja mellan, som Chronograph pro som inkluderar en tachymeter för att hjÀlpa anvÀndare att berÀkna hastigheten de fÀrdas med, och Glow Baby som lÄter nyblivna förÀldrar hjÀlpa till att hÄlla reda pÄ viktig information som flaskmatning, amning, pumpande statistik, och till och med tupplurar.

Om du har en vÀn som Àr imponerad av din urtavla och vill anvÀnda den, kan du ocksÄ enkelt dela ansiktet du har skapat genom att sms:a, mejla eller lÀgga upp en lÀnk till det online.


Sov app

En god natts sömn Àr avgörande för att du ska behÄlla god hÀlsa, dÀrför Àr det alltid en bra idé att börja spÄra din sömn, för att se till att du fÄr rÀtt mÀngd sömn. Apple Watch kan hjÀlpa dig att göra det och mer, med möjligheten att hjÀlpa dig att skapa ett sömnschema och lÀggdagsrutin för att hjÀlpa dig att nÄ dina sömnmÄl.

watchOS 7 uppnÄr detta genom att detektera anvÀndarens mikrorörelser via Apple Watchs accelerometer, för att hjÀlpa till att fÄnga nÀr andning sker under sömnen. NÀsta morgon kommer du att kunna se en visualisering av föregÄende natts sömn och din veckotrend.

NÀr vilolÀget Àr pÄ hjÀlper Apple Watch att sÀkerstÀlla att anvÀndarna fÄr ostörd sömn med Stör ej pÄslaget och skÀrmen pÄ klockan mörknar automatiskt. Ett tyst haptiskt larm eller milda ljud kommer att anvÀndas för att hjÀlpa anvÀndare att vakna.


Kondition

Apple Watch och fitness gĂ„r hand i hand, sĂ„ det Ă€r ingen överraskning att nya watchOS 7 kommer med fyra nya trĂ€ningstyper för fitnessentusiaster, komplett med sina egna specialbyggda rörelsealgoritmer – dans, funktionell styrketrĂ€ning, kĂ€rntrĂ€ning, och till och med Cooldown efter trĂ€ning.

För danspass anvÀnder Apple Watch avancerad sensorfusionsteknik, som kombinerar input frÄn accelerometern och gyroskopet pÄ klockan för att möjliggöra separation av kroppsrörelser frÄn armrörelser för att exakt förutsÀga kroppsrörelser nÀr man dansar. MÄtten för dans mÀttes och testades mot fyra populÀra dansstilar, Latin, Bollywood, Hip Hop och Cardio Dance.

Activity-appen har ocksÄ designats om för att bli Fitness, med en ny strömlinjeformad design som gör att anvÀndarna lÀttare kan se sina aktivitets- och trÀningstrender.


Kartor för cyklister

Med watchOS 7 Àr det enklare Àn nÄgonsin att cykla medan du anvÀnder Maps eftersom Apple Watch nu kommer att kunna ge dig vÀgbeskrivningar handsfree medan du cyklar. PÄ sÄ sÀtt behöver du inte stanna mitt under resan för att kontrollera om du Àr pÄ rÀtt vÀg.

Med cykelnavigering kommer Apple Watch att kunna hjÀlpa dig att identifiera cykelvÀnliga rutter dÀr du kommer att kunna se en mÀngd olika tillgÀngliga rutter. PÄ sÄ sÀtt kan du vÀlja den som passar dig bÀst, beroende pÄ om du vill ta dig dit pÄ kortast möjliga tid, anvÀnda vÀgar med mindre trafik eller undvika branta backar.

Cyklister kommer ocksÄ att fÄ vÀgledning om kommande svÀngar pÄ sin resa, samt uppmaningar om nÀr de ska kliva av och gÄ pÄ cykel i förvÀg. Dessutom, om du Àr i behov av ett depÄstopp lÀngs din rutt, kan du anvÀnda Apple Watch för att söka efter restauranger eller en toalett och lÀgga till dem pÄ din rutt.


HandtvÀttande

För att förhindra spridning av Covid-19 och skydda dig sjÀlv Àr det viktigt att tvÀtta hÀnderna ordentligt i minst 20 sekunder. För att sÀkerstÀlla att anvÀndarna anvÀnder korrekt handtvÀtt kommer watchOS 7 att levereras med automatisk handtvÀttdetektering. Genom sina rörelsesensorer, mikrofon och maskininlÀrning pÄ enheten kan den automatiskt upptÀcka rörelser och ljud frÄn handtvÀtt och starta en 20-sekunders nedrÀkningstimer. Om anvÀndare slutar tvÀtta hÀnderna innan de 20 sekunderna Àr slut kommer de att uppmanas att fortsÀtta tvÀtta.

Och ja, anvÀndarna kommer ocksÄ att bli pÄminda om att tvÀtta hÀnderna nÀr de kommer hem.


Siri-uppdateringar

Med de nya uppdateringarna av Siri pĂ„ watchOS 7 kommer anvĂ€ndare att kunna fĂ„ sprĂ„köversĂ€ttningar direkt frĂ„n handleden, och allt anvĂ€ndare behöver göra Ă€r att höja sin handled och stĂ€lla en frĂ„ga till Siri, till exempel “Hur sĂ€ger du hej pĂ„ japanska ?”. Den hĂ€r funktionen kommer att vara bra nĂ€r du försöker frĂ„ga vĂ€gen till nĂ€rmaste toalett eller checka in pĂ„ ditt hotell nĂ€r du Ă€r utomlands.

AnvÀndare kommer ocksÄ enkelt att kunna skicka och ta emot meddelanden pÄ sin Apple Watch med diktering pÄ enheten, som anvÀnder samma taligenkÀnningsprogram som Siri för att analysera anvÀndarens tal och skicka tillbaka konverterade texter. Med watchOS 7 kommer alla förfrÄgningar om tal till text att utföras pÄ Apple Watch med Apple Neural Engine.

Det nya operativsystemet kommer ocksÄ att ta med sig genvÀgar sÄ att anvÀndare kan komma Ät och köra genvÀgar skapade pÄ iPhone med ett snabbt tryck pÄ Apple Watch. Du kan ocksÄ lÀgga till genvÀgar som en komplikation pÄ din urtavla för snabb Ätkomst.


Hörsel hÀlsa

Noise-appen introducerades först i watchOS 6 och hjÀlpte till att mÀta de omgivande ljudnivÄerna runt anvÀndaren, sÄvÀl som exponeringens varaktighet. Med watchOS 7 har anvÀndare nu ytterligare stöd för sin hörselhÀlsa med hörlursljudaviseringar. PÄ sÄ sÀtt kommer anvÀndare att kunna förstÄ hur högt media de lyssnar pÄ i sina hörlurar Àr och hur nivÄerna de lyssnar pÄ kan pÄverka deras hörsel över tid.


DÀr har du det, de mÄste-kÀnna funktioner som kommer att komma till watchOS 7. Om du Àr intresserad av att testa den offentliga betan för watchOS 7, kan du gÄ över till Apples webbplats för betaprogramvara för att kolla in det.


!

Relaterade Artiklar

Back to top button