Alibaba slÀpper sin egen lyxbil till konkurrenten Tesla, men kan du köpa den?

Alibaba slÀpper sin egen lyxbil till konkurrenten Tesla, men kan du köpa den?

Kinas största onlinehandelsföretag, Alibaba, tillkÀnnagav att sin första lyxbil har gÄtt in i massproduktion och kommer att börja levereras senare denna mÄnad för att ta sig an Tesla. I samarbete med IM Motors och SAIC Àr IM L7 Sedan ett premium elfordon som kostar mindre Àn konkurrenterna.

Vi fick vÄr första titt pÄ den lyxiga IM L7 pÄ bilmÀssan Auto Shanghai i början av 2021, med en enorm 39-tums widescreen-display, snabba 0-60 hastigheter och modeller som nÄr en rÀckvidd pÄ över 500 mil per laddning. I december hade fordonet klarat flera testkörningar i hela Kina, och ett parti betamodeller skickades ut för att vÀlja anvÀndare att testa.

Men nu Àr det tjusiga Tesla-alternativet redo att slÄ ut pÄ gatorna, med massproduktion i full gÄng vid SAIC:s fabrik i Shanghai. Enligt Alibaba kommer den att börja sÀljas frÄn och med den 29 mars, med bestÀllningar som skickas under hela april. Den helt nya IM L7 lyxbilsedan kostar 408 800 yuan, eller 64 000 $.

Som jÀmförelse gÄr Teslas Model S pÄ runt 90 000 dollar i USA, vilket gör Kinas erbjudande en hel del billigare. SÄ vad fÄr kinesiska elbilsköpare för den prislappen? Som du kan se har bilen en elegant och stilren modern design, massor av teknik packad inuti och massor av kraft.

IM Motors lade till en gigantisk 39-tums widescreen-skĂ€rm ovanför ratten för all slags information och smarta kontroller, för att inte tala om en sekundĂ€r 12,8-tums infotainmentskĂ€rm som sitter ganska lĂ„gt pĂ„ mittkonsolen. Det finns till och med en LED-display inuti bakljusfĂ€ltet, som kan visa information som “bebis ombord.”

NÀr det gÀller övrig teknik fÄr du ett kraftfullt 22-högtalare, 1 120 W ljudsystem, 12 högprecisionskameror för sÀkerhetsfunktioner, autonom körning pÄ motorvÀgen med semi-autonomt i staden, och fordonet kan tydligen parkera sig sjÀlv, bl.a. andra saker.

Framdrivning av IM L7 Àr en dubbel elmotorkonfiguration som erbjuder en kombinerad effekt pÄ cirka 536 hk, som kan nÄ 0-60 pÄ bara 3,9 sekunder. Och Àven om det inte Àr lika snabbt som Model S Plaid, Àr det mer Àn tillrÀckligt för de flesta. Allt drivs av ett 93-kWh batteripaket som klarar 382 miles per laddning, men vissa rapporter tyder pÄ att ett större alternativ kommer att finnas tillgÀngligt upp till 500 miles. Det finns ocksÄ nÄgon sorts 11-kW trÄdlös laddningsfunktion, snabbladdningsmöjligheter och mer.

Det hela lĂ„ter ganska bra, och du undrar förmodligen hur du kan bestĂ€lla en. Tja, tyvĂ€rr ser det ut som att du bara kommer att kunna fĂ„ det i Kina, Ă„tminstone för nu. Än sĂ„ lĂ€nge Ă€r det eleganta elfordonet IM L7 inte tillgĂ€ngligt pĂ„ Alibabas e-handelssajt eller nĂ„gon av dess systersidor, men det kan hamna pĂ„ “Amazon of China” senare i Ă„r nĂ€r produktionen fortsĂ€tter.

KĂ€lla: Alizila