Amazon lÀgger till Tile till trottoaren. Allt hÀnder för Amazons nya trÄdlösa teknik

Amazon har meddelat att spÄrningsjÀtten Tile kommer att bli en del av deras Sidewalk trÄdlösa system.

Flytten, som de tvÄ företagen faktiskt tillkÀnnagav förra Äret, kommer varmt i hÀlarna pÄ att Apple lanserar sin potentiella Tile-killer: AirTags.

Tile kommer att bli kompatibel med Amazon Sidewalk den 14 juni, bara 6 dagar efter den planerade pÄslagning av en rad kompatibla Amazon Echo smarta högtalare för Sidewalk-nÀtverket den 8 juni.

Amazon, i ett blogginlĂ€gg som tillkĂ€nnager de stora Sidewalk-uppdateringarna, förklarade: “Förutom att din Echo-enhet fungerar bĂ€ttre, kommer ditt kompatibla Echo ocksĂ„ att hjĂ€lpa till att utöka tĂ€ckningen för Sidewalk-aktiverade enheter som Tile, sĂ„ att de kan hĂ„lla kontakten och fortsĂ€tta att fungera bĂ„de hemma och i samhĂ€llet.”

Guide: Hur man vÀljer bort Amazon Sidewalk

Sidewalk Àr utformad för att fylla luckorna mellan Wi-Fi och mobilnÀt. Den anvÀnder bara en liten brÄkdel av din internetanslutning för att bygga ett delat nÀtverk för ditt omgivande omrÄde, som andra Sidewalk-kompatibla enheter kan anvÀnda nÀr Wi-Fi inte Àr tillgÀngligt.

Eftersom det Àr delat kan dessa enheter ocksÄ tillhöra dina grannar. LÀs vÄr stora Amazon Sidewalk-förklaring för att lÀra dig mer.

För Tile-anvÀndare betyder det uppenbarligen ett mycket större mesh-nÀtverk för att spÄra dina Tile-spÄrare.

Tile anvĂ€nder Bluetooth för att hĂ„lla reda pĂ„ föremĂ„l men det Ă€r för nĂ€rvarande begrĂ€nsat till din egen Bluetooth-anslutning frĂ„n din telefon, eller det befintliga Tile-nĂ€tverket… vilket Ă€r mycket mindre Ă€n det nĂ€tverk som Apples AirTags kan utnyttja – dvs. miljontals och Ă„ter miljoner iPhones existerande.

Med Sidewalk-kompatibla Echo-enheter kommer dock att kunna utöka Tiles nÀtverkstÀckning massivt.

Förutom Tile-samarbetet meddelade Amazon ocksÄ att enheter frÄn det smarta lÄsmÀrket Level ocksÄ kommer att fungera med Sidewalk, med hjÀlp av en Bluetooth-anslutning med en Ring Video Doorbell Pro för Ätkomst till Sidewalk.

Related Articles

Back to top button