Apple tillkännager ny 8:e generationens 10,2-tums iPad med A12 Bionic Chip

Apples iPad på nybörjarnivå har fått en uppgradering med ny åttonde generationens modell som för med sig kraftfull A12 Bionic-processor till användare.

Den nya iPaden kommer att ge samma 10,2-tums (2160×1620 pixlar) Retina-skärm som föregående generation, med de flesta andra specifikationer förblir desamma. Den största förändringen med avseende på den nya åtta generationens iPad är A12 Bionic-processorn, som är snabbare än A10 som finns i den sjunde generationens iPad.

Den sexkärniga A12-processorn, som också finns på tredje generationens iPad Pro, kan använda mindre batterikraft för att köra uppgifter och har mer än dubbelt så hög processorhastighet som A10-processorn.

Den nya åtta generationens iPad kommer också att komma med Apples neurala motor för maskininlärning som hjälper till i olika uppgifter som fotoredigering där användare omedelbart kan ändra färgen på himlen i sina bilder.

Enligt Apple kommer den nya iPaden fortfarande att passa befintliga fodral och kommer fortfarande att fungera med den första generationens Apple Pencil. Tyvärr verkar det som att Apple fortfarande kommer att ge den uppdaterade iPad sin proprietära Lightning-port istället för en USB-C-port, samt en vanlig Touch ID Home-knapp.

Den uppdaterade åtta generationens iPad kommer att säljas på 499 S$ (WiFi) och 699 S$ (WiFi+mobil). Den kommer att finnas tillgänglig från kl 18 september.


!

Relaterade Artiklar

Back to top button