Aqara registrerar sig för MatterMatter-kompatibilitet som lÀggs till M2 och M1S smarta hemhubbar

Aqara registrerar sig för MatterMatter-kompatibilitet som lÀggs till M2 och M1S smarta hemhubbar

Aqara Àr det senaste varumÀrket att registrera sig för Matter (konstnÀren tidigare kÀnd som Project CHIP).

Det kinesiska varumÀrket har avslöjat att den HomeKit-kompatibla M2 och M1S Hub kommer att vara Matter-aktiverad, via en OTA-programuppdatering.

Vi fĂ„r veta att hubbduon kommer att bli Matter “slutenheter” och kommer att exponera sina underordnade enheter för Matter. Dessa hubbar kommer att anvĂ€nda Wi-Fi (eller Ethernet) för att ansluta till Matter och kommer att kunna kommunicera med andra Matter Wi-Fi- eller Ethernet-enheter inklusive Border Router

Förklarare: Vad Àr materia för det smarta hemmet

Det bekrÀftade en talesman för Aqara The Ambient att medan M2 och M1S smarta hemhubbar sjÀlva inte kommer att vara trÄdgrÀnsroutrar; de kommer dÀrför att behöva ansluta till en annan gateway.

Men det betyder att nÀr en Aqara-hubb vÀl Àr ansluten lÀgger den till Aqaras omfattande utbud av sensorer för smarta hem till ett Matter-hemnÀtverk.

TrÄdkompatibilitet kan lÀggas till ett stort antal enheter med en enkel mjukvaruuppdatering. SÄ lÀnge enheter stöder 802.15.4-protokollet kan de uppgraderas för att stödja trÄd. Det Àr den vÀg Eve har tagit med sin första vÄg av trÄdkompatibla enheter.

Anledningen till att Thread Àr en stor sak Àr att Thread, till skillnad frÄn Bluetooth eller Wi-Fi, ger mer omedelbara resultat nÀr det kommer till saker som smart belysning och rörelseavkÀnning; och det Àr den viktigaste anslutningsstandarden som anvÀnds för den inledande fasen av Matter-standarden för smarta hem.

Förklarare: Vad Àr trÄd

Nanoleaf slog nyligen pĂ„ Thread-grĂ€nsroutrarna i sina Shapes and Elements-kontroller, vilket ger en gateway för Threads smarta hemenheter – som Nanoleaf Essentials-lampan – till internet.

Matter Àr försenat till 2022 nÀr det gÀller lanseringar av enheter, och Àr utformad för att göra det lÀttare för konsumenter att identifiera enheter som kommer att fungera inom deras ekosystem för smarta hem; oavsett om det Àr Alexa, HomeKit, Googles assistent, SmartThings eller andra som gÄr med i projektet

Aqara, en del av Lumi Technology-paraplyet, Àr ett lysande varumÀrke för mÀnniskor som letar efter billiga, pÄlitliga sÀtt att utöka sina smarta hem med Apple HomeKit, Amazon Alexa eller Google Assistant.

Vi uppdaterade nyligen vÄr omfattande recension av Aqara smarta hem; sÄ se till att du lÀser det för mer information och detaljer om exakt vad som erbjuds.