AptGadget.com

Att vÀlja rÀtt DDoS-förebyggande verktyg

DDoS-cyberattacker (Distributed Denial of Service) Àr inte precis subtila nÀr det gÀller att orsaka skada, men de Àr definitivt effektiva. SÀttet som en DDoS-attack fungerar Àr att bombardera offer med enorma mÀngder falsk trafik som ett sÀtt att övervÀldiga dem och stoppa dem frÄn att vÀlkomna legitim trafik.

SÄdana attacker kan fortsÀtta under allt frÄn korta, koncentrerade strejker som varar nÄgra minuter till lÄngvariga attacker som kan fortsÀtta i veckor eller till och med mÄnader. De Àr ett av de frÀmsta vapnen i arsenalen av dÄliga aktörer, allt frÄn cyberutpressare till nationsfinansierade grupper av hackare. För dem utan ordentligt DDoS-skydd kan effekterna vara förödande.

TyvÀrr ökar DDoS-attacker, och fall av sÄdana cyberangrepp blir allt vanligare. En fÀrsk rapport fann att varje efterföljande kvartal 2021 hade fler registrerade fall av DDoS-attacker Àn kvartalet som föregick det. Den största av dessa attacker registrerades pÄ mer Àn 600 Gbps, vilket representerar en förbluffande enorm mÀngd bedrÀglig trafik.

En annan rapport förutspÄdde att det totala antalet DDoS-attacker för hela 2021 skulle överstiga 11 miljoner. Det Àr fler attacker Àn det finns mÀnniskor i New York City, den folkrikaste staden i USA.

Det finns flera anledningar till detta – som strĂ€cker sig frĂ„n vĂ„rt ökade beroende av uppkopplad infrastruktur (och dĂ€rigenom gör effekterna av en framgĂ„ngsrik attack mer skadliga) till lĂ€gre intrĂ€desbarriĂ€r för blivande DDoS-angripare (idag Ă€r det möjligt att hyra ett botnĂ€t för att bĂ€ra ut en DDoS-attack för bara nĂ„gra dollar – vilket gör den tillgĂ€nglig för alla, oavsett teknisk skicklighet.) En sak som ingen tvivlar pĂ„? Att saker och ting mycket vĂ€l kan bli Ă€nnu vĂ€rre 2022 och framĂ„t.

Skadan orsakad av DDoS

DDoS-attacker kan orsaka skada pÄ flera sÀtt. Det mest uppenbara Àr tjÀnsteavbrott, med en mÄlwebbplats eller onlinetjÀnst som tillfÀlligt slÄs offline och Àr otillgÀnglig för anvÀndare eller potentiella kunder. De kan ocksÄ skada kundernas förtroende, kosta företag extra pengar i form av den extra (oönskade) trafiken som riktas deras vÀg, eller till och med anvÀndas för att maskera andra cyberattacker, till exempel de som Àr utformade för att exfiltrera data.

De ekonomiska kostnaderna varierar beroende pÄ offret och hur lÀnge attacken varar, men det Àr inte ovanligt att ett DDoS-avbrott kostar tiotusentals dollar (eller mer) per timme. Enkelt uttryckt hotar DDoS företagens förmÄga att verka och förbli lönsamma.

Företag mĂ„ste se till att de har starka anti-DDoS-skyddsĂ„tgĂ€rder pĂ„ plats. Detta inkluderar skydd mot de olika “smakerna” av DDoS-attacker som inkluderar volymetriska attacker (som via ICMP-översvĂ€mningar, IPsec-översvĂ€mningar och mer), anslutningsprotokollattacker (som UDP-översvĂ€mningar och SYN-översvĂ€mningar) och applikationslageratacker (som DNS) förstĂ€rkningsattacker).

Att vÀlja rÀtt anti-DDoS skyddsÄtgÀrder

Det ideala DDoS-skyddet bör vara en skalbar lösning som kan hantera den stĂ€ndigt ökande omfattningen av DDoS-attacker. Det skulle ocksĂ„ vara mycket fördelaktigt om det Ă€r en molnbaserad, snarare Ă€n lokal, lösning, eftersom detta gör skalningen enklare och Ă€r betydligt enklare att bĂ„de installera och hantera – vilket inte krĂ€ver nĂ„got dedikerat IT-team i din anstĂ€llning.

Ytterligare en faktor att ta hÀnsyn till Àr alltid-pÄ kontra on-demand DDoS-skydd, dÀr det förra erbjuder avsevÀrda fördelar jÀmfört med det senare nÀr det gÀller att hÄlla dig skyddad mot DDoS dygnet runt.

En annan kritisk faktor handlar om huruvida anvĂ€ndare ska vĂ€lja ett integrerat eller fristĂ„ende alternativ, dĂ€r det förra omfattar ytterligare lösningar inklusive API-skydd och webbapplikationsbrandvĂ€ggar (WAF). Dessa kan ge ett mer omfattande försvar mot DDoS genom att erbjuda en uppsjö av verktyg för jobbet, snarare Ă€n bara applikationsskyddstjĂ€nster som bĂ„de hanteras och distribueras individuellt. Fördelen med den integrerade lösningen Ă€r inte bara överlĂ€gsen tĂ€ckning, utan ocksĂ„ det faktum att den erbjuder “enkel glasruta” synlighet frĂ„n en leverantör.

Att vÀlja rÀtt lösning för att hjÀlpa

Det finns ingen lösning som passar alla nĂ€r det gĂ€ller att vĂ€lja rĂ€tt cybersĂ€kerhetsverktyg – och detsamma gĂ€ller DDoS. Kraven kan variera beroende pĂ„ olika faktorer, till exempel budgeten som du arbetar med och den potentiella kostnaden och andra konsekvenser om en DDoS-attack skulle lyckas slĂ„ din tjĂ€nst eller webbplats offline under en period. Det Ă€r absolut nödvĂ€ndigt att organisationer bekantar sig inte bara med de risker som DDoS kan innebĂ€ra, utan ocksĂ„ – lyckligtvis – de lösningar som finns tillgĂ€ngliga för att hjĂ€lpa.

Först dÄ kommer de att ha en stark position att ta steg i rÀtt riktning. Att göra det Àr en av de bÀsta investeringarna du kan göra. Den bÀsta tiden att ha infört robusta DDoS-skyddsÄtgÀrder skulle ha varit igÄr. Den nÀst bÀsta tiden att göra det Àr idag. Se till att du inte vÀntar till imorgon.