Chuwi LarkBox Àr vÀrldens minsta 4K Windows-dator som fÄr plats i din ficka

Chuwi LarkBox Àr vÀrldens minsta 4K Windows-dator som fÄr plats i din ficka

För datanördar finns det inget mer spĂ€nnande Ă€n att se kraftfulla, gigantiska full-torn stationĂ€ra datorer gasa pĂ„ för fullt. Men ibland Ă€r storleken inte allt, och det Ă€r dĂ„ mindre alternativ stĂ„r i centrum och lever upp till “less is more”-mantrat. GĂ„ in i LarkBox, a super-mini PC med stöd för 4K-utgĂ„ng som enkelt kan stoppas i fickan och hĂ„llas i handflatan.

Den kinesiska tillverkarens idé Chuwi, enheten har gÄtt live pÄ Indiegogo och beskrivs vara 2,4 x 2,4 x 1,7 tum. Den Àr utrustad med en Intel Celeron J4115-processor, 6 GB LPDDR4 RAM och 128 GM eMMC-lagring, tillsammans med en M.2-plats under huven för SSD-uppgraderingar.

Trots sin lilla formfaktor kompromissar inte LarkBox med anslutningsmöjligheter. Förutom ett par USB 3.0-portar och ett USB-C-uttag, har den ocksÄ ett 3,5 mm-uttag, en microSD-kortplats (ganska sÀllsynt nuförtiden), Wi-Fi 5 och Bluetooth 5-stöd.

Minibygget Ă€r för nĂ€rvarande instĂ€llt pĂ„ en tidig prissĂ€ttning pĂ„ 155 USD, men kommer att sĂ€lja för 199 USD nĂ€r den slĂ€pps i augusti – ett mer Ă€n rimligt pris för en x86 PC. Det Ă€r utan tvekan skapat för en nischmarknad, Ă€ven om Taki Udons YouTube-video visar upp lite av dess spelmöjligheter genom att stĂ€lla den mot olika emuleringsuppgifter, inklusive NES, SNES, N64, PS1 och PSP. Mer imponerande lyckades mannen springa DmC: Devil May Cry pĂ„ lĂ„ga instĂ€llningar pĂ„ LarkBox, om Ă€n med en oönskad bildhastighet.

Med leverans och frakt som till stor del pÄverkas av covid-19-utbrottet, finns det en chans att LarkBox kan slockna sent. Vissa prototyper har dock redan skickats ut, sÄ förhoppningsvis kommer denna mini-PC att anlÀnda förr Àn senare till internationella kuster.


!