Det kan vara bra att prata mycket nÀr man trÀffar nya mÀnniskor!

Forskare har i sin nya forskning avslöjat att det kan vara bra att prata mycket nÀr man trÀffar nya mÀnniskor. Att prata mycket, utan att vara för överdrivet, kan hjÀlpa den andra personen att ha bra tankar om dig.

NĂ€r vi chattar med mĂ€nniskor vi trĂ€ffar för första gĂ„ngen pratar vi inte alltid lika mycket som vi gör. Även om det finns mĂ„nga sociala skĂ€l till detta, har forskare avslöjat att detta faktiskt kan vara fel. Enligt ny forskning publicerad i Sage Journals; pratar för mycket med mĂ€nniskor du just trĂ€ffat, Det kan faktiskt vara ett gott tecken för den andra sidan.

Forskare i sin forskning 116 frivilliga deltagare nĂ€r han pratade med en ny person sa han att de skulle prata om 30 %, 40 %, 50 %, 60 % och 70 % av sitt normala samtal. Resultaten visar att mer prat kommer att göra dig bĂ€ttre för den andra parten. gör det mer “gilligt” visade.

Ditt tal kommer ocksÄ att pÄverka hur den andra parten ser dig:

Men forskare har ocksĂ„ avslöjat en annan missuppfattning som mĂ€nniskor har nĂ€r de trĂ€ffar en ny person. Forskningen var att mĂ€nniskor trodde att de mĂ€nniskor de interagerade med inte skulle bilda “inte alltför subtila” allmĂ€nna intryck av dem. Men situationen det var motsatsen till det.

Enligt forskare handlar de frĂ€mlingar du pratar med om dig enligt ditt tal. de tenderar att bilda ett allmĂ€nt intryck. Ditt tal kan göra dig “intressant” eller “gillig” av den andra parten. SĂ„ forskning har visat att oavsett vad sĂ„ ska man prata sĂ„ mycket som möjligt nĂ€r man trĂ€ffar en ny person. Å andra sidan, istĂ€llet för att sĂ€ga allt som kommer till din mun bör du ta ett steg tillbaka lite. För forskning Ă€r helt normalt. 70 % kanske tycker att det Ă€r idealiskt att prataavslöjat att för mycket kan skapa felaktiga intryck.

KĂ€lla: https://www.sciencealert.com/feel-like-you-talk-too-much-a-new-study-shows-people-may-like-it

Related Articles

Back to top button