Du äger inte dina plattformsstödda prylar

Jag har några dåliga nyheter till dig: du äger faktiskt inte dina prylar. Det vill säga inte om de förlitar sig på någon extern ansluten tjänst. Så har alltid varit fallet, men de senaste månaderna har tjänat till att understryka en grundläggande princip om hur modern teknik fungerar. Låt oss ta en titt på några exempel.

Tony Starks favoritunderkl√§der √§r tydligen i n√•got av en kris f√∂r hela f√∂retaget, men det √§r dubbelt s√• f√∂r dess anslutna “b√§rbara fitness”-teknik. Efter att ha skaffat enormt popul√§ra fitnessappar som MyFitnessPal, Endomondo och MapMyFitness, f√∂rs√∂kte f√∂retaget expandera till den konkurrenskraftiga arenan av b√§rbara enheter och datasp√•rare specifikt f√∂r den sportiga publiken. Det var ett massivt misslyckande, och Under Armours tr√§ningsh√•rdvara kommer att bli effektivt murad senare denna m√•nad.

Ett annat exempel kommer från Spectrum, en amerikansk internetleverantör. Liksom de flesta av sina konkurrenter försöker den ta sig in på marknaden för smarta hem. Eller, åtminstone var det: i januari meddelade företaget att det övergav sin hemsäkerhetstjänst och lämnade kunder som betalade för sina dyra webbanslutna kameror i mörkret. Kamerorna, som säljs av Spectrum och märkes som sin egen utrustning, är avsiktligt inkompatibla med andra smarta hemsystem.

Nyligen meddelade Philips att den ursprungliga Hue Bridge, n√∂dv√§ndig f√∂r driften av de ursprungliga smarta Hue-gl√∂dlamporna, inte kommer att f√• n√•gra nya uppdateringar den 30 april. Mer alarmerande, den senaste uppdateringen kommer att st√§nga Bridges tillg√•ng till webben totalt, vilket inneb√§r att den inte kommer att vara tillg√§nglig f√∂r smarta hemplattformar som Google Assistant eller Amazon Alexa. Det f√∂rlorar en stor del av sin funktionalitet ‚Äď vissa anv√§ndare skulle s√§ga det mesta. Det kommer fortfarande tekniskt att fungera p√• lokala n√§tverk via en √§ldre app, och nyare versioner av Bridge kommer att forts√§tta att fungera. √Ötminstone f√∂r stunden.

Alla dessa nedläggningar kommer från företag som var, eller är, åtminstone något pålitliga. Den här listan inkluderar inte ens företag som har gått under och, naturligtvis, lämnat sina produkter utan stöd.

Till exempel tittar kunderna på Fitbit med bävan eftersom företaget köptes upp av Google, skenbart för att stödja sin egen kämpande bärbara strategi. Det kan ge tidigare fans av Pebble lite skadeglädje: Fitbit köpte den tidiga smartwatch-tillverkaren och stängde av dess anslutna tjänster 2017.

Det finns dåliga nyheter, sedan finns det värre nyheter

De dåliga nyheterna är att den här typen av saker bara kommer att fortsätta när vi blir mer beroende av tekniska tjänster över tekniska enheter.

Free tjänster och support har blivit så övergående att vi i princip förväntar oss att vissa anslutna enheter slutar fungera någon gång: Android-telefoner är tänkta att få minst två års programuppdateringar, men många billigare modeller når inte ens så långt. Smarta hemenheter, från dussintals eller hundratals olika tillverkare som lutar sig mot integration med befintliga plattformar, kan vara ännu mer mottagliga för långsiktiga supportproblem.

Den v√§rre nyheten √§r att det inte finns en j√§kla sak du kan g√∂ra √•t det. Som slutanv√§ndare √§r din f√∂rm√•ga att styra besluten fr√•n de f√∂retag du litar p√• i princip noll, ut√∂ver att forts√§tta att betala dem. Om du f√∂rlitar dig p√• en tj√§nst som du inte st√§ndigt betalar f√∂r, finns det √•tminstone en viss chans att den kommer att f√∂rsvinna. √Ąnd√• finns det en chans att det kan f√∂rsvinna √§ven om du betalar f√∂r det.

Låt oss ta det relativt senaste tillflödet av connect fitness-teknik, till exempel. Massor av nya uppkopplade hemgymenheter försöker överglänsa Pelotons framgång, komplett med prenumerationer på gymlektioner och mjukvaruuppdateringar. Vad händer när den marknaden oundvikligen drar ihop sig, vilket gör att många av dessa startprodukter saknar innehåll eller support? Det bästa du kan hoppas på är en träningsmaskin som fortfarande fungerar utan någon av klockorna och visselpiporna. Det värsta scenariot skulle vara en smart spegel på $1 500 som nu bara är en spegel.

Och det finns värre scenarier. Nya bilar och hushållsapparater är nu så uppkopplade att de behöver säkerhetsuppdateringar. Om Ford eller Tesla bestämde sig för att det inte längre var kostnadseffektivt att hålla sin bilmjukvara uppdaterad, kan kunderna vara ute på tiotusentals dollar, för att inte tala om de potentiella säkerhetsproblemen.

Så vad kan du göra?

Så du kan inte hindra ett företag från att skriva av en produktlinje eller helt enkelt gå i konkurs. Vad kan du göra? Dina alternativ är begränsade, men det bästa du kan göra är helt enkelt att vara medveten om att det alltid är en möjlighet att förlora åtkomst till dina anslutna enheter. Var uppmärksam på detta och var redo att byta till ett alternativ om du måste.

Se till att du har detta i √•tanke n√§r du k√∂per nya enheter. Att spendera tusenlappar p√• en ny iPhone √§r en ganska s√§ker investering n√§r det g√§ller b√•de h√•rdvaru- och mjukvarust√∂d ‚Äď Apple kommer ingenstans under de n√§rmaste √•ren. Det √§r ett faktum som f√∂rmodligen kommer att irritera dem som spenderade ett paket p√• en snygg ny Essential-telefon, bara f√∂r att se f√∂retaget l√§gga ner efter en telefon och ett koncept.

Begränsar det dina val till säkra företag, kanske ovilliga att förnya? Det gör det. Men det är en fråga om hur mycket du är villig att investera i ett företag och en plattform, vad gäller dina pengar, din data och din tid.

Relaterade Artiklar

Back to top button