Du kan nu köpa Spot, Singapores sociala distanserande robothund, för 74 500 USD

Kom ihÄg FlÀck, den gulliga, gula fyrbenta robothunden Black Mirror: Metalhead lookalike som slÀpptes lös i Bishan Park i Singapore i maj? Tja, det visar sig att du kan köpa och Àga det sjÀlv.

Nyligen har Spots tillverkare, Boston Dynamics, har lagt ut roboten till försÀljning till amerikanska företag för priset av 74 500 USD. Visst, det Àr en enorm prislapp, men företaget hÀvdar att det Àr berÀttigat, eftersom det Àr den mest intelligenta och avancerade hund (Ätminstone fysiskt) som finns idag.

Spot-enheter introducerades först för vÀrlden 2016 och har nyligen dykt upp i mÄnga amerikanska företag och forskningsgrupper som en del av Boston Dynamics program för tidiga anvÀndare (dÀrav trailern ovan). Och vad vi kan se har Spot uppenbarligen massor av fiffiga trick, inklusive att bÀra en liten last pÄ ryggen, kasta dem, resa sig upp automatiskt efter att ha snubblat eller fallit och till och med göra blandningen. Nu det Àr nÄgot.

Spot kan röra sig med en hastighet pÄ upp till 1,6 meter per sekund, och har ett 360-graders synfÀlt med en rÀckvidd pÄ 4 meter, vilket gör den ganska skarpsynt. Den kan ocksÄ anpassas med en uppsjö av valfria uppgraderingar, inklusive en robotarm för att enkelt plocka upp föremÄl och till och med öppna dörrar, eller till och med en PTZ-kamera med 30x zoom om du vill förvandla honom till en sorts vaktpost.

I vilket fall som helst, om du Àr seriöst sugen pÄ att göra avsked med 75 000 USD och vill ta med Spot till ditt hem, Àr det faktiskt nu tillgÀngligt för köp pÄ Boston Dynamics webbplats. Mata den bara inte med smÄbitar.


!

Related Articles

Back to top button