En ny sÄrbarhet i AirTag-nÀtverket upptÀckt

En sĂ„rbarhet upptĂ€cktes i Apples spĂ„rningsenhet AirTag som kan utsĂ€tta anvĂ€ndare för risker. En sĂ€kerhetsforskare har hittat ett sĂ€tt att överföra data med AirTag genom att simulera interaktionen mellan enheten och “Find My”-nĂ€tverket. Om denna upptĂ€ckt blir utbredd kan anvĂ€ndarnas sĂ€kerhet Ă€ventyras och AirTags namn kan permanent flĂ€ckas.

Lanserades förra mĂ„naden av Apple Skicka meddelanden pĂ„ AirTag-enheter kommer att tillhandahĂ„lla en sĂ€kerhetsbugg hittades. En sĂ€kerhetsforskare sĂ€ger att enheten anvĂ€nder ‘Hitta min‘ nĂ€tverk upptĂ€ckte att viss data kunde skickas, inklusive meddelandet. Forskarens blogginlĂ€gg i Ă€mnet gjorde AirTag-Ă€gare nervösa.

SĂ€kerhetsforskaren Fabian BrĂ€unlein, tack vare “Hitta mitt”-nĂ€tverket som AirTag-enheter anvĂ€nder för att hitta dem med enheter utan internetanslutning upptĂ€ckt att data kan utbytas. Det verkar som att denna situation, som Apple Ă€nnu inte har kunnat förhindra, kan leda till fri distribution av skadlig programvara om den blir utbredd.

Interaktion mellan “Hitta min” och enheten kan emuleras

Fabian BrĂ€unlein frĂ„n Positive Security publicerade ett blogginlĂ€gg om sĂ„rbarheten som finns i AirTags. Enligt artikeln, processen att tillhandahĂ„lla platsinformation genom att ansluta till “Hitta mitt” nĂ€tverk av AirTag-enheter kan imiteras. SĂ„ledes kan meddelandet eller annan krypterad data överföras till enheter som kan ansluta utan Internet. (IoT) kan skickas.

Det kan anvÀndas för skadliga syften i framtiden.

Ingen förordning har Ànnu gjorts för att tÀppa till denna lucka. En rolig upptÀckt för nu, den hÀr sÄrbarheten kan utnyttjas för skadliga syften i framtiden. Apple kan komma med uppdateringar eller kan utnyttja denna upptÀckt för att utveckla helt nya funktioner. Vi vet inte om denna sÄrbarhet Àr tillrÀckligt för att du inte ska fÄ AirTag. Men om du letar efter varför kan vi ge dig 5 i videon nedan:

5 skÀl till varför du inte bör skaffa en AirTag:

KĂ€lla: https://appleinsider.com/articles/21/05/12/researchers-successfully-use-airtag-network-to-send-messages

Relaterade Artiklar

Back to top button