Ezviz DB2A billig smart videodörrklocka med offlinelagring och 2K-video

Om du inte vill bli trött pÄ prenumerationsavgifter för din videodörrklocka, Àr en med offlinelagring vettig, till exempel den billiga Ezviz DB2.

Även om den Ă€r prissatt som en mer budgetsĂ€kerhetskamera, tar den hĂ€r dörrklockan video med en 2K-upplösning, kan spela in pĂ„ ett microSD-kort och den kan drivas eller drivas frĂ„n ett batteri.

Toppval: De allra bÀsta smarta videokameradörrklockorna

Den hÀr dörrklockan saknar tÀvlingens mer avancerade funktioner, som Ring Video Doorbell 4 eller Google Nest Doorbell (batteri), men den fÄr grunderna rÀtt.

LĂ€s vidare i vĂ„r fullstĂ€ndiga Ezviz DB2-recension för att ta reda pĂ„ hur…

Ezviz DB2: Design och installation

Först och frÀmst, förvÀxla inte Ezviz DB2 med Ezviz DB2 Pro. BÄda ser likadana ut, men Pro-versionen tar en nÄgot högre upplösning pÄ 2544 x 1888, jÀmfört med 2000 x 1504 pÄ denna modell.

Pris vid granskning

ÂŁ119,99

Köp pÄ Amazon

Dörrklockan kommer i tvÄ delar. För det första Àr det den interna ljudsignalen som ansluts till ett uttag i ditt hem. Detta fungerar som den trÄdlösa boostern till dörrklockan och innehÄller Àven microSD-kortplatsen för offlinelagring.

Det finns inget minneskort i lÄdan, men systemet stöder kort pÄ upp till 256 GB, vilket ger dig gott om lagringsutrymme för dörrklockalarm.

Sedan Ă€r det huvuddörrklockan. Vi Ă€r vana vid att se batteridrivna modeller vara större Ă€n sina trĂ„dbundna motsvarigheter, men Ezviz DB2 Ă€r verkligen massiv (150 x 58 x 32 mm) – det Ă€r mycket större Ă€n allt Google eller Nest gör, och större Ă€n Eufy Video Doorbell 2K .

Det hÀr Àr ocksÄ en av de fulare dörrklockorna som vi har sett. BÄde bulk- och tvÄfÀrgsfinishen gör att den hÀr dörrklockan ser lite billigare ut Àn konkurrenterna.

n dess fördel Àr den stora dörrklockans knapp tydligt markerad, sÄ att du inte kommer att ha nÄgra förvirrade besökare som undrar vad de ska trycka pÄ.

Ezviz DB2 videodörrklockaknapp

Ezviz tillhandahÄller tre vÀggmonteringsadaptrar i lÄdan: en platt, en horisontell kil (för att luta kameran Ät vÀnster eller höger) och en vertikal kil (för att luta ner kameran).

Dessa Àr sÀrskilt praktiska om du ska koppla dörrklockan, eftersom du kan arbeta med din befintliga placering av dörrklockan och flytta kameran sÄ att den ser var du behöver den.

Ezviz DB2 kameralins

Ezviz har kabeladaptrar i boxen, som du kopplar till din befintliga dörrklocka.

Via den befintliga dörrklockkretsen kommer DB2 automatiskt att fylla pÄ det interna batteriet, plus att dörrklockan kan ringa en trÄdbunden ringsignal om du har en.

Ezviz DB2 montering och trÄdanslutningar

Om du inte har en befintlig dörrklocka kan Ezviz DB2 anvÀndas helt med trÄd-free.

Du behöver ta bort hela dörrklockan nÀr det Àr dags att ladda, eftersom batteriet inte Àr utbytbart som det Àr i Ring-enheter.

Ezviz DB2: Funktioner

Det Àr relativt enkelt att fÄ dörrklockan pÄslagen och kopplad till ringsignalen, varefter kameran dyker upp i Ezviz-appen ungefÀr som vilken annan kamera som helst i sortimentet.

Eftersom detta Àr en batteridriven modell kommer du till en statussida som visar senaste hÀndelser genom att trycka pÄ huvudminiatyren i appen.

HÀr kan du trycka pÄ alternativet Live View för att se vad DB2 kan se. Live view-sidan Àr vÀldigt lik den för andra Ezviz-kameror, till exempel C8PF.

Du fÄr en lista med miniatyrikoner för de senaste hÀndelserna under huvudÄtgÀrden, och du kan starta ett tvÄvÀgssamtal, ta en ögonblicksbild eller spela in din egen video.

Ezviz DB2 dörrklocka app

Video Àr uppdelad i tvÄ, med ett val att visa molnvideo eller den som lagras pÄ ditt SD-kort. Moln kostar mellan $5,99 i mÄnaden för en kamera med sju dagars videouppspelning och $15,99 i mÄnaden för 30 dagars hÀndelsehistorik för upp till fyra kameror.

Det Àr relativt dyrt jÀmfört med konkurrenterna, och att hÄlla sig till offlinevideo verkar vara mer meningsfullt.

Förutom miniatyrerna under livevyn kan du se videohistorik i en praktisk lista med miniatyrer och ladda ner alla klipp som du vill spara.

Dessa sparas i appens album; om du vill ha klipp pÄ din telefon mÄste du gÄ in i Ezviz-albumet och sedan spara dem pÄ din telefon. Det Àr ett steg för mycket.

Som en batteridriven enhet drivs rörelsedetektering via PIR-rörelsesensorn. Till skillnad frÄn med Rings enheter kan du inte styra vilka segment av rörelsesensorn som Àr aktiva, bara kÀnsligheten.

Detta innebar generellt att vi fick fler aviseringar med den hÀr dörrklockan Àn nÀr vi anvÀnde Ring.

Ezviz DB2 recension

Du kan aktivera Human Shape Detection (varför inte bara kalla detta för folkdetektion) om du bara vill fÄ varningar om personer.

Det finns ocksÄ en slÀngdetektering, som larmar om rörelse upptÀcks under lÀngre tid Àn den instÀllda perioden. Med tanke pÄ att du bara kan vÀlja tider mellan en och 15 sekunder Àr den hÀr funktionen inte riktigt sÄ anvÀndbar.

Om du vill minska antalet aviseringar som du fÄr kan du lÀgga till ett aviseringsschema i appen; dörrklockan fortsÀtter att spela in, men du fÄr inga meddelanden skickade till din telefon.

NÀr nÄgon trycker pÄ dörrklockan ringer din interna ringsignal (om du har en) plus den trÄdlösa ljudsignalen Ezviz (med val av ringsignaler) och din telefon ringer.

Med ringsignaler menar vi att den ringer ordentligt och lÄter som ett inkommande röstsamtal. Det Àr bÀttre Àn en enkel ping-avisering som Àr lÀtt att missa, som du fÄr med Ring och Nest.

Google Assistant och Amazon Alexa-integrering innebÀr att du kan strömma bilder frÄn din dörrklocka till en smart enhet.

Med Alexa kan du slÄ pÄ dörrklockans meddelanden, sÄ att dina högtalare fungerar som klockspel. Till skillnad frÄn Ring dörrklockor kan du inte svara pÄ dörrklockan frÄn en Echo-enhet.

Ezviz DB2: Prestanda

Vi tyckte att Ezviz DB2 var snabb att svara, bÄde med rörelsevarningar och aviseringar. Att vÄr telefon faktiskt ringde innebar att vi fÄngade fler uppringare Àn vi normalt gör.

Fördröjningen i en konversation var bara nÄgra sekunder, vilket liknar andra dörrklockor som vi har testat.

Videokvaliteten Ă€r mycket bra under dagen. Även om en 2K-upplösning lĂ„ter imponerande, Ă€r 2000 x 1504 inte sĂ„ mycket annorlunda Ă€n 1080p.

I slutÀndan gör kvaliteten pÄ den anvÀnda komprimeringen en större skillnad, och Ezviz anvÀnder H.265. Resultatet Àr att bilden Àr skarp och detaljerad Ànda in pÄ baksidan av videon.

PÄ natten sÀtter kameran pÄ IR-ljus och fotograferar i svartvitt. RÀckvidden för dessa lampor Àr inte sÄ bra, och bakgrunden bleknar snabbt till svart: det ser ut som en arty detektivfilm. MÀnniskor som kommer fram till din dörr ser tydliga ut.

Batteritiden anges till cirka fyra mÄnader, men det beror verkligen pÄ hur mÄnga varningar du fÄr. Med en liten gÄrdsplan fick vÄr kamera upp mycket rörelse, vilket minskade batteritiden avsevÀrt.


Om du inte vill betala mĂ„nadsavgifter för din dörrklocka Ă€r Ezviz DB2 ett bra val. Tack vare dess microSD-kortplats kan du lĂ€gga till upp till 256 GB offlinelagring till den hĂ€r kameran. Även om dörrklockan kan vara lite ful och ganska stor, spelar den utmĂ€rkt video, fungerar med trĂ„dbundna klockspel och har en liten fördröjning i videochatt.

Inga mÄnadsavgifter UtmÀrkt videokvalitet Lokal lagring Fungerar med Alexa, GoogleMÄste ta av den för att ladda Stor och lite ful Inte tvÄvÀgs med Alexa eller Google Assistant

Related Articles

Back to top button