Ford gjorde en otÀck parfym som luktar som en bensinstation

I en undersökning betald av Ford fann motorföretaget att 70 % av förarna som uppgraderar till ett elfordon kommer att sakna lukten av bensin. Ford upptÀckte ocksÄ att bensin Àr en mer populÀr doft Àn vin eller ost. SÄ jÀkla, hÀr Àr Mach-Eau GT, en parfym som luktar som arbetskamraten som kom in efter att ha spillt gas pÄ byxorna.

Ford visade upp doften pĂ„ Goodwood Festival of Speed, en Ă„rlig sammankomst av “bensinhuvuden” (Fords ord, inte mitt) frĂ„n hela vĂ€rlden. Allas amerikanska favoritmotorföretag bestĂ€llde denna … “doft” för att fĂ„ folk att entusiasmera över dess Mustang Mach-E GT, ett helt elektriskt fordon som inte luktar bensin och som ser mindre ut som en Mustang Ă€n du kan förvĂ€nta dig (Ă€ven om det ser ut trevlig).

Hur som helst, Mach-Eau GT kom till liv i hĂ€nderna pĂ„ Pia Long, en associerad parfymör i British Society of Perfumers. (Ford fick tag pĂ„ Long genom företaget Olfiction.) Hon blandade kemikalier som slĂ€pps ut frĂ„n bilinteriörer, motorer och bensin med mer traditionella dofter, som sandeltrĂ€ och pelargon, för att ge en drömmande bensinstationskĂ€nsla. Ett icke namngivet “djurelement” lades ocksĂ„ till mixen för att ge intrycket av vilda hĂ€star – parfym Ă€r freaky, man.

HÀr Àr de goda nyheterna för alla er lyhörda mÀnniskor dÀr ute; Ford kommer aldrig att sÀlja Mach-Eau GT. De som vill lukta som en utspilld gasburk mÄste göra det pÄ gammaldags vis, eller vÀnta pÄ att Bath and Body Works ska gÄ helt av stapeln med sina luktliknande produkter.

KĂ€lla: Ford

Relaterade Artiklar

Back to top button