Första informationen om klÀderna som astronauterna kommer att bÀra pÄ mÄnen

Första informationen om klÀderna som astronauterna kommer att bÀra pÄ mÄnen

NASA delade den första informationen om rymddrÀkterna som astronauter kommer att anvÀnda i uppdragsprogrammet Artemis. ByrÄn meddelade att kostymerna kommer att utvecklas och produceras av Axiom Space.

US National Aeronautics and Space Administration (NASA) Àr pÄ vÀg att ÄtervÀnda till mÄnen Artemis uppdragsschema satte igÄng. Den första uppskjutningen under programmet skedde normalt förra veckan, men kunde inte göras pÄ grund av ett fel i motorn pÄ SLS-raketen. NASA försenade uppdraget pÄ obestÀmd tid efter att ha stött pÄ fel i efterföljande försök.

I det tredje uppdraget i Artemis-programmet, som sÄ smÄningom kommer att börja med det första uppdraget, Àr mÄlet att sÀtta sin fot pÄ mÄnen. För detta uppdrag, som förvÀntas Àga rum 2025, denna gÄng, har företaget som ska producera astronautdrÀkterna tillkÀnnagivits. KlÀderna som kommer att finnas pÄ astronauterna som kommer att sÀtta sin fot pÄ mÄnen, Den kommer att produceras av Axiom Space.

NASA ger Axiom 228,5 miljoner dollar för klÀder:

Enligt tillkÀnnagivandet som delas av NASA, arbetar NASA med Axiom Space för att producera klÀder. En affÀr pÄ 228,5 miljoner dollar gjord. ByrÄn tillade att Axiom Space mÄste prova astronautdrÀkterna som ska produceras i en miljö med rymdförhÄllanden innan Artemis 3-uppdraget. Det lades till att utbildningen och uppdragsplaneringen av astronauterna kommer att göras av NASA.

NASA med Artemis 3-uppdraget till mÄnen en kvinna och en person av olika hudfÀrg syftar till att ta SÄledes kommer de utvalda personerna att gÄ till historien som den första kvinnan att sÀtta sin fot pÄ mÄnen och den första icke-vita personen att sÀtta sin fot pÄ mÄnen.

KĂ€lla: https://www.nasa.gov/press-release/nasa-taps-axiom-space-for-first-artemis-moonwalking-spacesuits