GM:s elektriska Chevy Silverado kommer att vara “oövertrĂ€ffad” nĂ€r den kommer … 2023

Tidigare i Ă„r slĂ€ppte GM nĂ„gra teasers för den helt nya elektriska Chevy Silverado E och bekrĂ€ftade att den kommer att göra sin formella debut den 5 januari i Las Vegas. Och Ă€ven om vi fortfarande inte vet sĂ„ mycket om denna kommande EV-lastbil, bekrĂ€ftade GM just att produktionen startar i “tidigt 2023”, vilket Ă€r senare Ă€n mĂ„nga förvĂ€ntat sig.

GMC Hummer EV kommer att bli GMC:s första helelektriska pickup nÀr den börjar rulla av löpande band senare denna mÄnad. Men tyvÀrr har de som vÀntar pÄ en mer prisvÀrd elbil frÄn Chevy ett tag att vÀnta.

Enligt GM var Silverado E “designad frĂ„n grunden för att driva cirklar runt konkurrenterna” eftersom företaget ser ut att snabbt bli ledande inom elbilsomrĂ„det och ta Tesla direkt. Silverado E förvĂ€ntas erbjuda cirka 400 mil per laddning, massor av kraft och massor av exklusiva funktioner. GM:s VD Mary Barra citerades precis och sa att Silverado E kommer att vara “oövertrĂ€ffad” nĂ€r man jĂ€mför allt den har att erbjuda jĂ€mfört med konkurrenterna.

Företaget Àr övertygat om att Silverado kommer att bli en hit pÄ grund av att den byggs frÄn grunden som en elbil, Àven om den kommer senare Àn flera andra elektriska lastbilar.

För de som inte hÄller reda pÄ Àr Rivian R1T-lastbilen redan tillgÀnglig, om Àn med ett begrÀnsat lager, och Fords spÀnnande nya F-150 Lightning kommer att finnas tillgÀnglig nÄgon gÄng i mitten till slutet av 2022. Dessutom förvÀntar vi oss att produktionen kommer igÄng pÄ Teslas Cybertruck i slutet av 2022 ocksÄ, vilket innebÀr att Chevy kommer att ha mÄnga utmanare att ta itu med nÀr dess Silverado E Àntligen kommer ut pÄ gatorna.

Silverado E förvÀntas bli en direkt konkurrent till Fords F-150 Lightning, troligen frÄn ungefÀr samma pris pÄ 40 000 $. Priserna kommer dock att variera, med fyrhjulsmotorkonfigurationer som erbjuder crab walk, 4-hjulsstyrning och andra godsaker. Och det Àr innan vi börjar prata om GMC Sierra E, som ocksÄ kommer nÄgon gÄng under 2023.

Hur som helst, detta Ă€r inte de bĂ€sta nyheterna för GM- och Chevy-fans. Medan GMC Hummer EV kommer att vara hĂ€r inom kort, Ă€r det en “superlastbil” som kostar över $100 000. Å andra sidan kommer Chevrolet Silverado E att vara en elektrisk lastbil för den vanliga publiken nĂ€r den Ă€ntligen kommer nĂ„gon gĂ„ng under 2023.

via Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button