Google aktiverar automatisk radering av historik som standard för nya anvÀndare

Förra Äret lanserade Google en ny funktion som tillÄter anvÀndare att automatiskt radera sök-, plats-, röst- och YouTube-historik efter 3 eller 18 mÄnader. Idag Àr den funktionen aktiverad som standard för nya anvÀndare (eller anvÀndare som aktiverar historikspÄrning för första gÄngen).

Platshistorik, som sparar var du gÄr för bÀttre rekommendationer i Maps (och mer), Àr inaktiverad som standard. Men nu, om du vÀljer att aktivera det, kommer det automatiskt att radera din platshistorik efter 18 mÄnader. Du har ocksÄ fortfarande möjlighet att Àndra detta till 3 mÄnader om du vill.

För webb- och appaktivitet Ă€r spĂ„rning aktiverat som standard för alla konton, och alternativen för automatisk radering har inaktiverats. Men frĂ„n och med nu kommer standarden för detta alternativ ocksĂ„ att stĂ€llas in pĂ„ automatisk radering efter 18 mĂ„nader. Återigen, alternativet i 3 mĂ„nader Ă€r fortfarande tillgĂ€ngligt, eller sĂ„ kan du inaktivera spĂ„rning helt och hĂ„llet.


Google

För YouTube Àr instÀllningarna för automatisk radering som standard 36 mÄnader för anvÀndare som öppnar nya konton eller aktiverar spÄrningsfunktionen för första gÄngen. De nuvarande 3 och 18 mÄnaderna alternativen Àr ocksÄ tillgÀngliga hÀr om du föredrar nÄgot av dessa.

Dessutom gör Google det enklare att kontrollera ditt konto direkt frĂ„n sökningen – slĂ„ bara upp en snabb term som “sekretesskontroll” sĂ„ kommer en ruta att dyka upp i rad. Det Ă€r bara synligt för dig och kommer att göra det enklare att justera ditt Google-konto. Företaget gör ocksĂ„ inkognitolĂ€ge för appar som YouTube mer tillgĂ€ngligt genom att trycka lĂ€nge pĂ„ din profilbild.

Som vanligt finns alla raderingsalternativ och djupare kontokontroller i dina Google-kontoinstÀllningar. Det Àr ocksÄ vÀrt att notera att om du tidigare har aktiverat spÄrning av plats eller YouTube-historik kommer dina instÀllningar för automatisk radering ska inte Àndras automatiskt till de nu förinstÀllda 18 mÄnaderna. Du mÄste hoppa in och göra det sjÀlv.

KĂ€lla: Google

Related Articles

Back to top button