Google Chrome avvisar Microsoft Edge Browser Memory Management and Reduction Feature med hÀnvisning till negativ inverkan pÄ CPU-prestanda

Google har tydligen avvisat en viktig funktion som potentiellt kan minska RAM-anvÀndningen av Chrome-webblÀsaren. Microsoft hade ursprungligen utvecklat funktionen och hade hÀvdat att samma skulle kunna minska minneskonsumtionen av Edge och Chrome webblÀsare. Google hÀvdar dock att funktionen pÄverkar processorns prestanda negativt och ökar processorns energiförbrukning.

Google har beslutat att inaktivera en viktig funktion som syftar till att minska RAM-förbrukningen och överdriven minnesanvÀndning av Google Chrome. Funktionen utvecklades ursprungligen av Microsoft för sin egen Edge-webblÀsare. Funktionen förblir inaktiverad för Google Chrome-webblÀsaren för Windows 10 OS.

Google aktiverar inte funktionen som lovar att minska RAM-anvÀndningen i Chrome-webblÀsaren:

Google Chrome har alltid ansetts vara en resurs hungrig webblÀsare. Flera rapporter hÀvdar att Chrome Àter RAM för mycket, vilket kan ha en negativ inverkan pÄ bÄde systemets och batteriets prestanda.

Under tiden hade Microsoft övergivit sin egen egen Edge-webblÀsare och redesignat den nya Edge-webblÀsaren pÄ Chromium Engine. Den Google-designade Chromium-basen driver Chrome-webblÀsaren. Under de senaste mÄnaderna hÀvdade Microsoft att de hade utvecklat en speciell funktion som tacklade kÀrnfrÄgan om överdriven konsumtion av RAM. Windows 10 OS-tillverkaren hÀvdade att det gav en innovation för Windows 10 som skulle hjÀlpa alla webblÀsare baserat pÄ Chromium-kÀllkodsprojektet, inklusive Google Chrome, med problemet.

Google inaktiverar Windows 10 RAM-minskning i Chrome https://t.co/B1K15iAQwN via @ZDNet & @LiamT

– stefano68 (@ stefano688) 18 juli 2020

Lösningen som utvecklats av Microsoft anvÀnder en ny segmenterad datastruktur för minneshantering av Win32-program. Funktionen introducerades med uppdateringen i maj 2020 (version 2004) för Windows 10. Microsoft hÀvdar att funktionen lyckades uppnÄ en reduktion pÄ 27 procent för den nya Chromium-baserade Edge-webblÀsaren. Det behöver inte lÀggas till att detta Àr en vÀsentlig förbÀttring.

Google hade ursprungligen beslutat att ocksÄ anvÀnda denna innovation för sin egen Chrome-webblÀsare. En Intel-ingenjör upptÀckte dock oroande konsekvenser för Microsofts distribuering av funktioner tidigare denna mÄnad.

Microsofts RAM-reduceringsmetod pÄverkar negativt CPU-prestanda och orsakar uppvÀrmningsproblem?

Tydligen leder Chrome Àndrade minneshantering under Windows 10 till en avsevÀrd försÀmring av datorns prestanda. Flera webblÀsartester som Speedometer 2.0, WebXPRT3 och JetStream2 indikerar enligt uppgift att CPU-prestandan minskade med upp till 10 procent och processorns energiförbrukning ökade med upp till 13 procent.

Lite sent till festen men den nya Chromium-baserade # MicrosoftEdge Àr hÀr för att ruffa nÄgra fjÀdrar.

Chrome-tillÀgg, flytande svarstid och mindre RAM-anvÀndning. Imponerande @Microsoft pic.twitter.com/xP3IHefK0q

– Amaan Rizwan (@amaanthinks) 15 juli 2020

Google har angett kostnaden för CPU-prestanda som “för hög” för att fortsĂ€tta anvĂ€nda denna form av optimering i webblĂ€saren. Baserat pĂ„ resultaten kommer Google dĂ€rför att inaktivera den nya RAM-hanteringen under Windows 10 med den kommande Chrome-versionen 85. För övrigt har Google angett att avaktiveringen endast Ă€r tillfĂ€llig och den nya funktionen för effektivare minneshantering under Chrome Ă€r under utveckling . Det finns dock ingen tidslinje för lanseringen av den optimerade funktionen för att minska RAM-anvĂ€ndningen av Google Chrome.

Relaterade Artiklar

Back to top button