Hands on med "Ticket to Ride" för Arcade1Ups Infinity Game Table

Hands on med “Ticket to Ride” för Arcade1Ups Infinity Game Table

Ett av de mest efterlÀngtade brÀdspelen som utlovats för Arcade1Ups Infinity Game Table Àr lÀtt . Det Àr Àntligen tillgÀngligt för alla att köpa, men Àr det vÀrt kostnaden? Jag har spelat det i ett par veckor, och svaret pÄ den frÄgan Àr enkelt. ja!

Till ett $9,99 introduktionspris fÄr du en hel del brÀdspel. Den ursprungliga utgÄvan gÄr för $40 regelbundet, och det kommer med bara en karta (och tÄgpoletter och kort, förstÄs). Men Infinity Game Table-versionen kommer med originalutgÄvan av USA-karta, Europa, 1910 Big Cities, Pennsylvania och Storbritanniens karta.

Om du inte Àr bekant med , har du tur ocksÄ. Vanligtvis Àr en av de mest utmanande delarna av att spela ett nytt brÀdspel att lÀra sig reglerna och strategierna. Att ha en erfaren spelare hjÀlper, men om du inte gör det Àr det enda alternativet att lÀsa lÄnga broschyrer och sedan röra dig igenom ett trÀningsspel.

Men Arcade1Up introducerade vÀnligen en snabb handledning. Jag kallar det en kort handledning eftersom den lÀr dig grunderna i . Du kommer att lÀra dig vad korten gör, hur man gör ansprÄk pÄ en jÀrnvÀgsstrÀcka och hur spelet slutar. Du kommer inte fÄ finare poÀng av specifika regler, som att du inte kan göra ansprÄk pÄ parallella banor i spel med tre eller fÀrre spelare.

Men vad jag uppskattar Ă€r ett inkluderat enspelarlĂ€ge. En av nackdelarna med de flesta brĂ€dspel Ă€r att du BEHÖVER andra mĂ€nniskor att spela. Minst tvĂ„, Ă€ven om de flesta spelar bĂ€ttre med fler Ă€n tvĂ„. Detsamma kan sĂ€gas om den fysiska utgĂ„van av , men Infinity Game Table kan ta kontroll över spelarna sĂ„ att du kan komma in i ett spel sjĂ€lv.

PC-spelarna Àr inte de svÄraste att slÄ och Àr nÄgot förutsÀgbara. Och jag har ocksÄ mÀrkt att PC:n nÀstan alltid hoppar över att plocka upp jokertecken, vilket verkligen Àr en strategi du KAN vÀlja. Men den förutsÀgbarheten gör solospelet lite lÀttare; du kan se vad datorn hoppas kunna Ästadkomma och blockera det. Naturligtvis blir det lite mer utmanande att hÄlla reda pÄ flera PC-spelare. Arcade1Up inkluderade till och med prestationer för enspelarlÀge nÀr du utför uppgifter som att fÄ över 160 poÀng.

Spelet börjar lysa i flerspelarlĂ€ge. Du fĂ„r (nĂ€stan) all glĂ€dje av ett riktigt spel – strategiserande, förvirrande och desperationen vid dĂ€cket i hopp om det sista gröna tĂ„get du behöver. Jag trodde att kartan skulle kĂ€nnas trĂ„ng pĂ„ det mindre Infinity Game Table, men det gĂ„r bra.

Du hoppar ocksĂ„ över nĂ„gra av irritationsmomenten med — nĂ€mligen att gĂ„ ut och lĂ€gga undan de mĂ„nga tĂ„gpolletterna. Det betyder att du inte kan stapla tĂ„gen medan du vĂ€ntar pĂ„ din tur, men det Ă€r ett litet pris att betala för enkel installation och rivning. Att flytta dina tokens till spelplanen Ă€r enklare Ă€n jag trodde att det skulle vara ocksĂ„ – tryck pĂ„ dina kort och dra dem till vĂ€gen mellan de tvĂ„ stĂ€derna du vill koppla ihop. Spelet kommer att markera rutten för att lĂ„ta dig veta att den förstĂ„r vad du vill göra.

En stor nackdel med multiplayer Àr att dölja dina kort frÄn andra spelare. Det Àr samma problem som . Du mÄste tÀcka över dina kort med de medföljande sekretessskÀrmarna (eller 3D-skriva ut dina egna) och sedan dansa för att dra korten runt skÀrmen och till brÀdan. Det Àr inte bra, och halva tiden Àr det lÀttare att lÄta spelare titta bort nÀr du flyttar runt kort.

Men överlag fungerar upplevelsen förvÄnansvÀrt bra, och Arcade1Up tÀnkte ut hur man bÀst skulle implementera spelet. Jag önskar att vi kunde para ihop vÄra telefoner för att dölja vÄra kort, men resten av spelet fungerar perfekt. Att fÄ tillgÄng till flera kartor ur lÄdan ger ocksÄ omspelbarhet. Om du Àlskar och Àger ett Infinity-spelbord bör du köpa det.

Och om du inte Àger ett Infinity-spelbord, Àr det bara ytterligare ett bra skÀl att köpa det.