Hur man anvÀnder kontinuitetskamera pÄ iOS och OS X

Nyligen skrev jag ett inlÀgg om hur man kopierar och klistrar in innehÄll pÄ olika Apple-enheter med Handoff och Universal Clipboard. Continuity inkluderar ocksÄ en mÀngd andra coola funktioner, en av dem Àr Continuity Camera.

Detta Àr en ny funktion som endast Àr tillgÀnglig pÄ iOS 12 och OS X Mojave-enheter. Det lÄter dig i princip öppna en app som stöds pÄ skrivbordet (som Pages, Notes, TextEdit, etc.) och importera en bild i realtid genom att antingen anvÀnda kameraappen eller skanna ett dokument med din telefon.

I det hÀr inlÀgget ska jag gÄ igenom kraven för att sÀtta upp kontinuitetskamera och ge dig ett exempel pÄ hur du anvÀnder den.

Kontinuitetskamerakrav

I grund och botten mÄste du köra iOS 12 eller senare och Mac OS X Mojave eller senare. SÄ om du kan installera nÄgot av dessa operativsystem pÄ din enhet kommer den att stödja den hÀr funktionen.

DÀrefter mÄste du ha flera funktioner aktiverade.

PÄ bÄda enheterna mÄste du aktivera Wifi och Bluetooth. Du mÄste ocksÄ se till att enheterna anvÀnder samma iCloud-konto. Dessutom verkar det som att du mÄste ha 2FA aktiverat för att detta ska fungera. Eftersom jag redan hade det aktiverat kunde jag inte riktigt testa det.

Slutligen kan du för nÀrvarande bara göra detta i vissa appar pÄ OS X:

Dessa appar inkluderar Finder, Keynote, Pages, Numbers, Mail, Messages, Notes och TextEdit. Fler appar kan stödja funktionen i framtida versioner, men detta Àr listan för nu.

Det Àr ocksÄ vÀrt att notera att du inte behöver aktivera Handoff för att den hÀr funktionen ska fungera. Handoff behövs för Universal Urklipp, men inte för Continuity Camera.

Infoga foton i Mojave direkt frÄn iPhone

För att komma igÄng, öppna en av de appar som stöds pÄ din Mac. För mina tester anvÀnde jag Notes-appen. PÄ den plats dÀr du vill infoga fotot eller det skannade dokumentet, fortsÀtt och tryck pÄ CTRL och högerklicka sedan.

I snabbmenyn ser du ett alternativ med en rubrik som heter baserat pÄ din telefonmodell. Du kommer att kunna vÀlja mellan Ta ett foto eller Skanna dokument. Dessutom kan du ocksÄ bara gÄ till Fil menyn och du fÄr samma alternativ dÀrifrÄn.

PÄ din telefon bör den automatiskt öppna din kameraapp, redo att ta en bild eller skanna ett dokument. Detta fungerar Àven om din telefon Àr lÄst. Du behöver inte ange ditt lösenord eller lÄsa upp det med touch-ID.

NÀr du tar bilden och trycker pÄ AnvÀnd Foto, bör den omedelbart visas i dokumentet pÄ din Mac.

Ganska snyggt va!? NÀr det fungerar Àr det fantastiskt! Om kontinuitetskameran inte fungerar kan det dock vara ganska frustrerande. HÀr Àr nÄgra felsökningstips.

Felsökning av kontinuitetskamera

Det första du ska göra Àr att försöka aktivera 2FA pÄ ditt Apple-ID. Eftersom funktionen automatiskt öppnar din kameraapp utan att du behöver lÄsa upp din telefon har jag en kÀnsla av att 2FA definitivt Àr ett krav.

NÀr du har aktiverat det, fortsÀtt och inaktivera och aktivera Wifi och Bluetooth pÄ bÄda enheterna. Se sedan till att du startar om bÄda enheterna. Om det fortfarande inte fungerar finns det inte för mÄnga alternativ kvar.

En sak du kan försöka Àr att logga ut frÄn iCloud pÄ bÄda dina enheter och sedan logga in igen. Om en enhet inte synkroniseras med iCloud ordentligt borde det lösa det. VÀlja BehÄll en kopia nÀr du loggar ut frÄn iCloud. Starta ocksÄ om din enhet för att logga tillbaka till iCloud.

Slutligen, se till att du Àr ansluten till samma Wifi-nÀtverk pÄ bÄda enheterna. Tekniskt sett Àr en enhet som Àr ansluten till ett 2,4 Ghz-nÀtverk och en ansluten till 5 GHz-nÀtverket fortfarande pÄ samma nÀtverk, men vÀlj bara en för att utesluta eventuella problem.

Förhoppningsvis kan du anvÀnda kontinuitetskamera pÄ dina Apple-enheter! Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button