Hur man skapar smarta brevlÄdor i Mail pÄ Mac

En smart brevlÄda pÄ din Mac lÄter dig se dina mottagna och skickade e-postmeddelanden pÄ ett mer anpassningsbart sÀtt. Den hÀr typen av brevlÄda kan skapas i Mail-appen pÄ din Mac, och du kan sedan tilldela den olika regler för dina e-postmeddelanden.

Dessa regler för din smarta brevlÄda avgör om dina e-postmeddelanden ska hamna i den eller inte. E-postmeddelandena kommer bara att placeras i din brevlÄda om de uppfyller alla villkor för just den brevlÄdan du har skapat.

Att skapa en ny Smart Mailbox i din Apple Mail-app Àr ganska enkelt och snabbt.

Skapa en smart brevlÄda i Mail pÄ en Mac

Innan du fortsÀtter och skapar din första Smart Mailbox nÄgonsin pÄ din Mac, kom ihÄg att dessa Àndringar endast kommer att vara tillgÀngliga i Mail-appen pÄ din Mac. Alla e-postmeddelanden som du skickar och tar emot kommer faktiskt inte att vara taggade för nÄgonting och inte heller kommer du att se nÄgra sÄdana brevlÄdor pÄ webben eller nÄgon annan version av ditt e-postkonto.

Funktionen finns bara i Mail-appen för att hjÀlpa dig hitta specifika e-postmeddelanden i ditt e-postkonto.

Klicka pÄ Startplatta, söka efter Post, och klicka pÄ den nÀr du ser den.

NÀr det öppnas, hitta alternativet som sÀger BrevlÄda högst upp, klicka pÄ den och vÀlj Ny smart brevlÄda alternativ. Det lÄter dig skapa en helt ny brevlÄda för dina specifika e-postmeddelanden.

AnvÀnd rullgardinsmenyerna för att ange dina villkor. Det hÀr Àr villkoren som dina e-postmeddelanden mÄste matcha innan de placeras i den hÀr smarta brevlÄdan Ät dig. Du kan lÀgga till flera villkor och det finns massor av alternativ att vÀlja mellan. Du har ocksÄ möjlighet att inkludera e-postmeddelanden frÄn bÄde papperskorgen och skickade, om du vill. Slutligen, klicka pÄ OK för att slutföra konfigureringen av din Smart Mailbox.

Din nyskapade brevlÄda bör visas i Smarta brevlÄdor i den vÀnstra sidofÀltet pÄ skÀrmen. Du kan klicka pÄ den för att se dina e-postmeddelanden som matchar de fördefinierade postlÄdereglerna.

Olika anvÀndningar av smarta brevlÄdor i Mac Mail-appen

Att skapa en smart brevlÄda Àr ganska enkelt i Mail-appen pÄ en Mac, men det Àr bara sÄ bra som reglerna du har konfigurerat för det. Om du har specificerat strikta regler som definierar dina e-postkrav mycket vÀl, kommer du bara att se de e-postmeddelanden du ville ha i din brevlÄda.

Men Ä andra sidan, om dina regler Àr för breda och inte har stÀllts in ordentligt, kommer du att upptÀcka att ibland till och med oönskade e-postmeddelanden tar sig in i den hÀr smarta brevlÄdan.

Om du vill komma igÄng med funktionen men inte kan komma pÄ nÄgra bra regler för tillfÀllet kan följande anvÀndningsexempel vara anvÀndbara för dig.

Skapa en smart brevlÄda för e-postmeddelanden frÄn nÄgon specifik

Det hÀr Àr den mest anvÀnda, och du kan stÀlla in en Smart Mailbox pÄ Mac som bara kommer att innehÄlla e-postmeddelanden frÄn anvÀndaren som du definierar i regeluppsÀttningen. Alla e-postmeddelanden frÄn den personen kommer att samlas i en enda brevlÄda Ät dig.

Vi antar att anvÀndaren har flera e-postadresser och att du vill lÀgga bÄda i en enda brevlÄda.

Slutligen, klicka pÄ OK för att skapa och spara den smarta brevlÄdan.

Visa e-postmeddelanden med en viss typ av bilaga

Om du ofta fÄr e-postmeddelanden med en viss typ av bilaga, t.ex. PDF, kan du filtrera bort dessa e-postmeddelanden frÄn resten och ha dem Ät sidan sÄ att du kan se dem.

Vi skapar en brevlÄda som samlar in e-postmeddelanden som innehÄller PDF-bilagor.

Ange reglerna enligt följande pÄ den nya Smart Mailbox-skÀrmen. Enter PDF-bilagor som namn. VÀlj Allt frÄn rullgardinsmenyn.VÀlj Typ av bilaga och vÀlj sedan PDF frÄn rullgardinsmenyn bredvid. Klicka pÄ OK för att slutföra installationen av Smart Mailbox.

AnvÀnd rullgardinsmenyn pÄ kriterieskÀrmen för att komma pÄ mer avancerade anvÀndningsomrÄden för den hÀr funktionen.

Redigera en smart brevlÄda i Mail-appen

Om du vill Àndra nÄgot i en Smart Mailbox kan du göra det genom att redigera brevlÄdan i appen.

Öppna Post app, högerklicka pĂ„ din smarta brevlĂ„da och vĂ€lj Redigera Smart Mailbox.

Redigera brevlÄdereglerna pÄ följande skÀrm och klicka pÄ OK.

Ta bort en smart brevlÄda i Mail

NÀr du byter jobb, din chefs e-post Àndras eller nÄgot hÀnder och gör din Smarta brevlÄda irrelevant kan du bli av med den frÄn Mail-appen. Om du tar bort postlÄdan raderas inte dina e-postmeddelanden och de kommer att fortsÀtta att finnas pÄ din e-postserver.

Öppna Post app, hitta din brevlĂ„da, högerklicka pĂ„ den och vĂ€lj Ta bort brevlĂ„da.

Klicka pÄ Radera i uppmaningen som visas pÄ din skÀrm för att bli av med brevlÄdan.

Skapa en Smart Mailbox-mapp i Mail pÄ en Mac

En Smart Mailbox-mapp Àr en grupp smarta brevlÄdor som du har valt att behÄlla pÄ en enda plats. Du kan skapa mappen, lÀgga till dina valda brevlÄdor till den och sedan komma Ät dem alla med ett enda klick.

Lansera Post och vÀlj BrevlÄda följd av Ny Smart Mailbox-mapp.

Ange ett namn för mappen och klicka pÄ OK.

Dra dina smarta brevlÄdor till mappen sÄ lÀggs de till den för enkel Ätkomst.

Relaterade Artiklar

Back to top button