JÀttebetalning till ex-admin frÄn Twitter

JÀttebetalning till ex-admin frÄn Twitter

Uttalandena frÄn företagets tidigare sÀkerhetschef, som lÀmnade Twitter i januari, blev agendan för den stÀmningsansökan som Elon Musk lÀmnade in nÀr han drog sig ur Twitter-affÀren. Twitter har nÄtt en överenskommelse med sin tidigare sÀkerhetschef.

Ett av de mest omtalade Àmnena de senaste mÄnaderna Elon Musks försök att ta Twitter hade hÀnt. MiljardÀrsentreprenören meddelade först att han skulle köpa Twitter, och meddelade sedan att han Àndrade uppfattning med motiveringen att det fanns för mÄnga bots. DÀrefter vÀckte Twitter stÀmningar mot Elon Musk och Elon Musk vÀckte stÀmningar mot Twitter.

I Musks stÀmningsansökan Peiter Zatko AnsprÄken frÄn en namngiven person intog en viktig plats. Zatko var Twitters tidigare sÀkerhetschef, som skildes Ät i januari, och har framfört anklagelser om bÄde integritet och felaktig information mot plattformen. Det visade sig att Twitter och Zatko försonades i rÀtten i juni.

Twitter ska betala en före detta anstÀlld 7 miljoner dollar

Zatko anklagade tidigare Twitter för att inte skydda anvÀndarnas kÀnsliga data och ljuga om sÀkerhetsfrÄgor. Med Twitters konfidentiella medlingsavtal i juni stÀllde företaget Zotko inför krav som kunde uppgÄ till tiotals miljoner dollar i förluster till följd av den kompensation de inte fick. 7 miljoner dollar Han övertalades att betala.

Även om sĂ„dana avtal kan lĂ„ta ovanliga, i en chefsposition NĂ€r anstĂ€llda mĂ„ste lĂ€mna sina jobb tidigt i tid, berövas de de miljontals dollar som de potentiellt kan tjĂ€na och förmĂ„ner som företagsaktier.

Som en del av affÀren, Zatko om inte kallas till domstol eller sÄvida du inte anmÀler en olaglig praxis Han kommer inte att kunna göra uttalanden om tiden han spenderade pÄ Twitter, och kommer inte att göra inlÀgg om sitt jobb som kommer att sÀtta Twitter i en svÄr situation. Zatko kommer att vittna inför den amerikanska kongressen pÄ tisdag. Samma dag röstar Twitters aktieÀgare om plattformens försÀljning till Elon Musk.

KĂ€lla: https://slashdot.org/story/22/09/08/1824236/twitter-agreed-to-pay-whistleblower-7-million-in-june-settlement?utm_source=feedly1.0mainlinkanon&utm_medium=feed