Panasonic Toughbook FZ-55 Rugged Laptop Certifierad Astra Linux

Panasonic Toughbook FZ-55 Rugged Laptop Certifierad Astra Linux

Det japanska företaget Panasonic tillkÀnnagav det framgÄngsrika slutförandet av testning av den skyddade Panasonic FZ-55 bÀrbara datorn för kompatibilitet med det ryska operativsystemet Astra Linux, utvecklat av Astra Linux-företagsgruppen (RusBitech-Astra LLC), och erhöll officiell certifiering. Tidigare fick modellerna Toughbook CF-31 och CF-33 kompatibilitetscertifiering.

Tillverkaren noterar att under testerna installerades ett inhemskt operativsystem pĂ„ enheterna, inklusive den nuvarande kumulativa sĂ€kerhetsuppdateringen “Bulletin nr. 20200722SE16”. Efter lyckad installation kontrollerade experterna att operativsystemet stödde alla funktioner hos Toughbook FZ-55. Forskningsresultaten bekrĂ€ftade att den gemensamma lösningen fungerar korrekt, och den bĂ€rbara datorn fick ett officiellt certifikat nr 4786/21 som en del av Ready for Astra Linux-teknologisamarbetet för IT-tillverkare.

Kom ihĂ„g att operativsystemet Astra Linux skapades för ett omfattande skydd av information och konstruktion av sĂ€kra automatiserade system. Det anvĂ€nds ofta som en plattform för importsubstitution i statliga myndigheter. OS Astra Linux ingĂ„r i det enhetliga registret över ryska program frĂ„n det ryska ministeriet för telekom och masskommunikation och Ă€r certifierat i systemen för informationssĂ€kerhet hos försvarsministeriet, FSTEC och FSB i Ryssland. Det Ă€r certifierat av Rysslands FSTEC för den första, högsta nivĂ„n av förtroende och kan anvĂ€ndas för att behandla information av vilken grad av konfidentialitet som helst, inklusive statshemligheter mĂ€rkta “av sĂ€rskild betydelse”.