Plex hjÀlper dig att hitta ny musik som lÄter som de lÄtar du redan Àlskar

Plex har avslöjat en smart ny funktion för Plexamp, dess dedikerade musikapp. Funktionen, kallad “Super Sonic”, Ă€r ett neuralt nĂ€tverk som analyserar ditt musikbibliotek och hittar ljudliknande album och artister, vilket gör din musiklyssningsupplevelse Ă€nnu bĂ€ttre.

Nu medan det lÄter som en funktion som de flesta andra musikstreamingtjÀnster erbjuder, tar Plex ett nytt tillvÀgagÄngssÀtt. IstÀllet för att basera sina rekommendationer pÄ album- och artistmetadata, baserar den dem pÄ det faktiska ljudet av musiken, och Àrligt talat, det Àr en bra idé! Detta gör det lÀttare att inkludera obskyra och indieartister, sÄvÀl som de som inte inkluderade mycket (eller nÄgon) metadata för sin musik. Nu kan varje artist inkluderas och dina rekommendationer blir starkare pÄ grund av det.

Om du till exempel Ă€lskar Taylor Swifts tvĂ„ senaste hipster-folk-album – snarare Ă€n hennes tidiga album, som har ett annat ljud – kommer Super Sonic-funktionen att skapa en “Sonically Similar”-spellista. Det kommer att vara fullt av lĂ„tar frĂ„n olika andra artister som lĂ„ter liknande lĂ„tarna frĂ„n de albumen. MĂ„let med Super Sonic, enligt Plex, Ă€r att ta varje lyssnare pĂ„ en resa genom deras musikbibliotek som inte liknar nĂ„got de nĂ„gonsin varit pĂ„.

Super Sonic drivs av AI och bygger pĂ„ ett “unikt ljud-/musikgenom som Ă€r specialbyggt av Plex-teamet.” Förutom att ge dig de olika Sonically Similar-spellistorna, ger Super Sonic dig nĂ„gra andra sĂ€tt att skaka om din musiklyssningsupplevelse, som relaterade spĂ„r (ungefĂ€r i samma veva som de tidigare nĂ€mnda Sonically Similar-spellistorna, men nu inriktade pĂ„ enskilda spĂ„r ). Den Ă€r utformad för att hjĂ€lpa dig att bĂ€ttre utforska ditt musikbibliotek och fĂ„ en mer djupgĂ„ende förstĂ„else för hur vissa lĂ„tar och artister Ă€r relaterade till varandra.

Det finns ocksÄ Mixes For You, som analyserar albumen du har hÄllit pÄ kraftig rotation, blandar dem i mixar och slÀnger in andra ljudliknande album. Du kommer ocksÄ att ha spÄr- och albumradio, som ersÀtter Plex Mix, som spelar antingen hela album eller enskilda spÄr som lÄter som en specifik lÄt du gillar.

Super Sonic har nÄgra mindre nya funktioner som ocksÄ Àr vÀrda att nÀmna. On This Day kommer att visa dig album som slÀpptes den aktuella dagen som strÀcker sig decennier tillbaka. Albumtyper lÄter dig organisera album pÄ en artists sida baserat pÄ deras typ, som EP:er, livealbum och sÄ vidare.

Du kan sjÀlv kolla in Plexs Super Sonic-funktion pÄ Plexamp om du har ett Plex Pass och den nuvarande Plex Media Server. Dessutom Àr det bara för macOS, Windows och Linux; ARM-processorer stöds tyvÀrr inte. Intresserad? Du kan kolla in detaljerna hÀr och registrera dig för Plex Pass. Lycka till med att lyssna!

Relaterade Artiklar

Back to top button