PS5 fÄr första stora uppdateringen som gör att spel kan lagras pÄ USB-enheter

PS5 fÄr första stora uppdateringen som gör att spel kan lagras pÄ USB-enheter

Förvaringsutrymme kommer att vara mindre ett problem för PS5 Àgare, speciellt för fans av grafiskt krÀvande och prestandaintensiva spel. Enligt PlayStation Blog kommer Sonys nÀsta generations konsol att rulla ut sin första stora mjukvaruuppdateringen i alla regioner i morgon den 14 april 2021, vilket Àr satt att bÀra nya förvaringsmöjligheter och sociala funktioner i slÀptÄg.

Till att börja med, genom att komma Ät spelets miniatyrbild frÄn hemmenyn via alternativknappen kommer alternativet att överföras till PS5-spel för att vÀlja externa USB-enheter frÄn den interna SSD:n, eller vice versa. Titlarna kan inte spelas direkt frÄn USB-systemet, men att göra det skulle ge anvÀndarna en tillfÀllig utrymmesbesparande ÄtgÀrd som lÄter dem ta bort och lÀgga till innehÄll frÄn enheten mycket snabbare Àn att ladda ner det frÄn början. Lagringsexpansion via M.2-enheter förvÀntas under tiden komma nÄgon gÄng i framtiden.

PĂ„ den sociala sidan av saker och ting, PS5 inleder flera nya tillĂ€gg, inklusive cross-generation Share Play, ett “Request to Join”-alternativ, Game Base-menyförbĂ€ttringar och förnedladdning av speluppdateringar. Mer detaljer om dessa funktioner förklaras enligt följande:

Dela spel över generationerna: PS4- och PS5-spelare kan nu Dela Spela tillsammans medan de chattar i fester. Detta innebĂ€r att PS5-konsolanvĂ€ndare kan lĂ„ta sina vĂ€nner pĂ„ PS4-konsoler se sin spelskĂ€rm, eller till och med prova PS5-spelen genom Share Play, och vice versa. Alternativen inkluderar möjligheten att dela din skĂ€rm med en vĂ€n, ge din handkontroll virtuellt till en vĂ€n eller skicka en andra handkontroll virtuellt för att spela samarbetsspel tillsammans.BegĂ€ran om att gĂ„ med i spelsession: Ett urval av dina vĂ€nners spelsessioner som kan anslutas kommer nu att visas pĂ„ bĂ„de PS5- och PS4-konsoler, vilket möjliggör fler spelmöjligheter tillsammans. Alternativet “Request to Join” fungerar ocksĂ„ som en genvĂ€g till att skicka en spelinbjudan, vilket minskar tiden det tar för dig att komma in i spel med vĂ€nner. Genom menyn SekretessinstĂ€llningar kan du Ă€ndra vem som kan interagera med dig genom fester, spel och meddelanden.FörbĂ€ttrad spelbas: Game Base-menyn har förbĂ€ttrats för snabbare Ă„tkomst till viktigt innehĂ„ll och funktioner. Du kan nu enkelt vĂ€xla mellan fester och vĂ€nner för att börja chatta med dina befintliga parter eller se vad alla dina onlinevĂ€nner hĂ„ller pĂ„ med. Dessutom kan du aktivera eller inaktivera aviseringar för var och en av parterna du Ă€r med i.Speluppdatering Förnedladdning: NĂ€r det har aktiverats av utvecklare, kommer titeluppdateringar för spel att förnedladdas till din konsol om instĂ€llningen “automatiska uppdateringar” Ă€r aktiverad och din konsol Ă€r pĂ„ eller i vilolĂ€ge. Detta lĂ„ter dig börja spela den senaste versionen av ett spel omedelbart efter uppdateringens release.

Till listan ovan finns andra livskvalitetsförÀndringar som gör det möjligt för spelare att inaktivera spelchatt eller justera volymen för andra spelare, anpassa deras spelbibliotek, justera deras skÀrmförstoring och anpassa om bilder och videor tas nÀr de skaffar troféer av en visst system. PlayStation-appen pÄ telefonen har uppdaterats för en mer anvÀndarvÀnlig konsolupplevelse ocksÄ.

Lagringsexpansionsalternativet Ă€r ett trevligt litet tillĂ€gg, med tanke pĂ„ hur PS5-spel och uppdateringar utsĂ€tts för en större, mer uppsvĂ€lld filstorlek. NĂ€r fler titlar slĂ€pps pĂ„ konsolen kommer det extra utrymmet sannolikt att komma till nytta vid nĂ„got tillfĂ€lle – det Ă€r trots allt “ju fler, desto bĂ€ttre” med spel.


!