Razers nya mekaniska tangentbord lovar spelare nÀra noll fördröjning

Om du trodde att den ursprungliga Razer Huntsman var snabb, kommer du att bli chockad av de nya Huntsman V2 och V2 Tenkeyless. BÄda mekaniska tangentborden har en pollingfrekvens pÄ 8 000 Hz, Ätta gÄnger högre Àn den ursprungliga Huntsman, för en nÀstan fördröjning.free spelupplevelse.

Razer Huntsman V2 och avskalade Huntsman V2 Tenkeyless (som tar bort numerisk knappsats, mediakontroller och volymratten) anvÀnder optiska IR-switchar för att upptÀcka tangenttryckningar. Dessa optiska switchar Àr lÄngt ifrÄn de studsande fysiska switcharna som finns i de flesta mekaniska tangentbord, men de Àr bekvÀma att anvÀnda och har en löjligt snabb responstid. (De flesta speltangentbord har en pollingfrekvens pÄ 500 till 1 000 Hz. Pollingfrekvens beskriver antalet gÄnger som ett tangentbord rapporterar sin status till din dator varje sekund, förresten.)

Kommer en pollingfrekvens pĂ„ 8 000 Hz att göra en verklig skillnad nĂ€r du spelar spel? Generellt sett Ă€r svaret “ja”, Ă€ven om det finns mĂ„nga faktorer som spelar in hĂ€r. Om du till exempel anvĂ€nder en display med lĂ„g uppdateringsfrekvens, kan ingĂ„ngsfördröjning vara mycket svĂ„r att uppfatta. Den enkĂ€rniga prestandan hos din CPU kan ocksĂ„ begrĂ€nsa fördelarna med ett tangentbord med lĂ„g latens, och naturligtvis kan vissa mĂ€nniskor helt enkelt inte se skillnaden mellan 1ms och 30ms ingĂ„ngsfördröjning.

Å andra sidan Ă€r pollingfrekvens och andra tekniska faktorer inte det enda som fĂ„r ett tangentbord att kĂ€nnas snabbt. Huntsman V2:s optiska IR-design behöver inte dubbelkolla nĂ€r en tangent trycks ned, sĂ„ den eliminerar den millisekunder lĂ„nga avstudsfördröjningen som finns i de flesta mekaniska tangentbord. Optiska omkopplare kan ocksĂ„ minska fördröjningen som orsakas av tangentens rörelse—strĂ€ckan som en tangent behöver förflytta sig innan en tangenttryckning registreras. (Razer har inte diskuterat nyckelfĂ€rden för sin Huntsman V2-linje, sĂ„ ta det jag sĂ€ger med en nypa salt.)

Andra förbÀttringar av tangentborden i V2-serien inkluderar nya PBT-tangenter, som Àr extremt hÄllbara och (viktigare) har genomskinliga legender. RGB-ljus lyser genom dessa knappar och lyser upp varje tecken pÄ tangentbordet med imponerande klarhet och skÀrpa.

Razer sĂ€ljer nu Huntsman V2 och V2 Tenkeyless för $200 och $160, respektfullt. BĂ„da tangentborden finns med klickbara eller tysta omkopplare. Förresten, det hĂ€r Ă€r inte de första tangentborden som bĂ€r en “V2”-moniker – Razer sĂ€ljer ocksĂ„ ett Huntsman V2 Analog-tangentbord som Ă„terger den justerbara ingĂ„ngen frĂ„n joysticks eller konsolkontrollutlösare.

KĂ€lla: Razer

Relaterade Artiklar

Back to top button