SÄ hÀr bygger du en kopia av ISS:s Raspberry Pi-datorer

SÄ hÀr bygger du en kopia av ISS:s Raspberry Pi-datorer

VĂ„ra vĂ€nner pĂ„ Raspberry Pi Foundation driver nu ett utbildningsinitiativ “Mission Zero”, dĂ€r barn pĂ„ jorden kan fjĂ€rrprogrammera smĂ„ Astro Pi-enheter ombord pĂ„ ISS. Och Ă€ven om du kanske aldrig har en egen Astro Pi, kan du nu bygga en utrymmesklar replik.

Det Àr rÀtt; Pi Foundation har publicerat instruktioner om hur man bygger en Astro Pi hemma. Dessa instruktioner inkluderar 3D-utskrivbara STL-filer, plus detaljerad information om hur du kopplar din Astro Pi med taktila knappar, sensorer, en LED-skÀrm och en kamera.

Allt du behöver för att slutföra denna konstruktion, förutom en 3D-skrivare, Àr en Raspberry Pi 4-dator, en Pi högkvalitativ kamera, en Sense HAT och nÄgra smÄ bitar av hÄrdvara, som listas i Pi Foundations instruktioner. Pi Foundation lÄter dig till och med köra Astro Pi-mjukvaran pÄ din hemmagjorda dator.

Det Ă€r inte första gĂ„ngen som entusiaster 3D-printar sina egna Astro Pi-repliker. Den första Astro Pi-datorn gick ut i rymden 2015 – modellerna som för nĂ€rvarande flyter med astronauter har helt enkelt en uppgraderad design och ny hĂ„rdvara.

Om du inte har resurserna att bygga en Astro Pi hemma, kan du fortfarande ta lite tid att lĂ€ra dig om “Mission Zero.” Detta utbildningsinitiativ lĂ„ter barn programmera Astro Pi-datorer som finns vid ISS, och barn kan till och med anvĂ€nda Astro Pi för att lĂ€mna korta meddelanden till astronauter.

KĂ€lla: The Raspberry Pi Foundation