Sengled smart glödlampa hälsomonitorCES 2022: Japp, du läste det rätt - den spårar din biometri

Sengled smart glödlampa hälsomonitorCES 2022: Japp, du läste det rätt Рden spårar din biometri

I Vegas på CES 2022 (förmodligen) har Sengled avslöjat en av de mest bisarra smarta glödlamporna i smarta hems historia.

Sengled Smart Health Monitoring Light ser ut som en vanlig smart glödlampa Рoch det fungerar till viss del via Wi-Fi eller Bluetooth Рmen det är inte riktigt fallet.

Som du kanske har gissat från namnet kan den också övervaka din hälsa. Ja. Verkligen.

Precis som 2:a generationens Google Nest Hub använder Sengleds smarta glödlampa radarteknik för att hålla koll på en rad mänskliga biometriska uppgifter; saker som hjärtfrekvens, andningsfrekvens och temperatur.

Slå ihop några smarta hälsoövervakningsljus i ett Bluetooth-nätverk och du kan till och med låta dem hålla koll på om någon kan ha ramlat omkull.

Som vi sa… bisarrt. Men ocks√• ganska anv√§ndbara om de fungerar; speciellt om du kunde samarbeta med dem som Alexas nya Together-tj√§nst.

Det finns inga ord om att de kommer att g√∂ra det, de √§r f√∂r n√§rvarande bara “under utveckling” och en lansering √§r inte planerad f√∂rr√§n √•tminstone Q4 av 2022.

Går över till Sengled smarta lampor som är lite mer vanliga, och CES 2022 användes också som plattform för att lansera de nya Wi-Fi Video-Sync TV Light Strips.

Till skillnad från den (fantastiska) Philips Hue Play Gradient Lightstrip, som kräver en dyr HDMI-splitter РHue Play Sync Box Рför att synkronisera med de rörliga färgerna på din skärm, är Sengleds system bra att gå direkt ur lådan och reagerar på vad som helst är på skärmen, oavsett källa.

Den stora varningen här är dock att du, precis som ett liknande TV-belysningssystem från Govee, måste fästa en liten kamera längst upp på skärmen för att analysera bilderna.

Priset till $120, det finns ännu inget datum för när Sengled Wi-Fi Video-Sync TV Light Strips kommer att säljas.

På Vegas-mässan avslöjades också en Wi-Fi Outdoor String Light, en Wi-Fi Portable Lamp, en Wi-Fi LED Essential Oil Diffuser Light, en Zigbee fönster- och dörrsensor och en Zigbee Motion Sensor.