Singaporean vinner Apples 2020 iPhone Photography Awards med gamla iPhone 6

Nuförtiden Ă€r det sĂ„ lĂ€tt för vem som helst att helt enkelt kalla sig “fotograf”, helt enkelt pĂ„ grund av det enorma antalet pixlar i bilderna som deras glĂ€nsande nya smartphone kan ta. Men vi vet alla att Ă€ven den ursprungliga iPhonen har kapacitet att ta bĂ€ttre bilder Ă€n en iPhone 11 Pro Max om man vet hur man fullt ut anvĂ€nder sin sedan lĂ€nge förĂ„ldrade kamera.

Vi överdriver naturligtvis hÀr, men ni förstÄr.

Det Ă€r precis vad Singaporean Wu Jiawen gjorde med sin iPhone 6, vilket hjĂ€lpte henne att gĂ„ dĂ€rifrĂ„n 3:e plats i kategorin Natur av de prestigefyllda 2020 iPhone Photography Awards (IPPAWARDS), vars vinnare tillkĂ€nnagavs tidigare i veckan. Hennes verk, “Resan till lavafĂ€ltet” spelades in pĂ„ Hawaii, och skildrar i plĂ„gsamma detaljer, smĂ€lt lava som hĂ„ller pĂ„ att svalna och hĂ„rdna.

“Journey to the Lava Field” av Wu Jiawen, inspelad pĂ„ iPhone 6.

TÀnk pÄ att den hÀr bilden togs frÄn en enhet som gjordes 2014 och har för lÀnge sedan tagits ur produktion. Det Àr definitivt nÄgot som iPhone 11-serien kan fÄnga idag, men detta visar tydligt att det handlar om fotografens öga och skicklighet att anvÀnda en smartphonekamera som resulterade i detta prisbelönta foto. Om det hÀr inte Àr imponerande sÄ vet vi inte vad det Àr.

Enligt Wu var den största utmaningen hon stod inför nÀr hon tog bilden faktiskt vandringen till sjÀlva vulkanen.

“Den största utmaningen Ă€r faktiskt sjĂ€lva vandringen, det fanns ingen vĂ€g, ingen skylt, och vi följde bara andra vandrare pĂ„ det döda lavafĂ€ltet, utan att veta hur lĂ€nge vi behöver fortsĂ€tta gĂ„”, sĂ€ger Wu. “Men allt visade sig vara helt vĂ€rt efter att vi sett den fĂ€rska lavan.”

Wu, som har varit en ivrig iPhone-anvĂ€ndare sedan iPhone 4, nĂ€mnde ocksĂ„ att hon föredrar att fotografera pĂ„ sin mobiltelefon jĂ€mfört med att anvĂ€nda en DSLR pĂ„ grund av den bekvĂ€mlighet en smartphone ger, “Jag kan prova olika vinklar och kompositioner, med mĂ„nga och vĂ€lj senare.”

Till den vinnande bilden finns de tagna bilderna frÄn Israels Avishai Futerman (iPhone XR) och Kinas Lisi Li (iPhone 7 Plus), som placerade sig tvÄa respektive etta i kategorin Natur.

Den 13:e IPPAWARDS var verkligen en hyllning till den bÀsta Apples ikoniska smartphone i dess olika iterationer genom Ären har att erbjuda. Förutom Jiawen vann en annan singapore i Yeo Yeow-Kwang ocksÄ stort i 2017 IPPAWARDS, och kom pÄ 2:a plats för Ärets fotograf.

För hela listan över vinnare och deras vinnande bilder kan du kolla in den officiella 2020 iPhone Photography Awards-webbplatsen.


!

Related Articles

Back to top button