Skullcandy Grind Fuel Earbuds Review: Fantastiskt ljud, enastÄende funktioner

Betyg:
8,5/10
?

1 – Absolut hett skrĂ€p 2 – Sorta Ljummet skrĂ€p 3 – Starkt bristfĂ€llig design 4 – Vissa fördelar, mĂ„nga nackdelar 5 – Acceptabelt imperfekt 6 – Bra nog att köpa pĂ„ rea 7 – Bra, men inte bĂ€st i klassen 8 – Fantastiskt, med nĂ„gra fotnoter 9 – HĂ„ll kĂ€ften och ta mina pengar 10 – Absolut design Nirvana

Pris: 99,99 USD

Om du Ă€r i behov av ett nytt par Ă€kta trĂ„dlösa öronsnĂ€ckor och bara har $100 eller sĂ„ att spendera, Ă€r Skullcandys Grind Fuel-öronsnĂ€ckor ett bra val runt om. Även om de saknar ett par trevliga funktioner, Ă€r de kraftfulla och robusta knopparna ett utmĂ€rkt vĂ€rde.

Grind Fuel-öronsnĂ€ckorna passar mĂ„nga boxar, inklusive mĂ„nga du inte skulle förvĂ€nta dig vid det hĂ€r priset. TrĂ„dlös laddning? Kolla upp. TransparenslĂ€ge? Äh-ha. Personligt ljud och anpassningsbar EQ? Japp. En solid IP-klassning och enastĂ„ende batteritid? Du har det. Jag skulle kunna fortsĂ€tta, men trots nĂ„gra fĂ„ hörn (de kostar trots allt bara $100) gör dessa knoppar mer Ă€n att bara spika grunderna – de vĂ„gar konkurrerande hörsnĂ€ckor för att öka sitt spel.

Design och passform

NĂ€r jag packade upp Grind Fuel-knopparna var det första som fĂ„ngade min uppmĂ€rksamhet fallet – det verkade ganska stort till en början. IstĂ€llet för att vĂ€lja samma höga tunna AirPods-liknande fodral som till synes vartannat par hörsnĂ€ckor kommer in, valde Skullcandy en design som Ă€r kortare och plattare (Ă€ven om den Ă€r ungefĂ€r lika stor som andra fodral om du vĂ€nder den i sidled, sĂ„ det Ă€r det i slutĂ€ndan inte mycket större – precis vĂ€nt 90 grader). Med tanke pĂ„ att fodralet ger dig 31 extra timmars batteritid Ă€r det faktiskt ganska svĂ„rt att klaga pĂ„.

Fodralet har en fantastisk design som ser bra ut och ger en robust premiumkÀnsla. NÀr du öppnar den fortsÀtter samma fantastiska design att flöda. Du kommer att se öppningarna för knopparna och fyra lampor framför dem som visar fodralets aktuella batterinivÄ. Den övre insidan av locket har under tiden en orange fÀrg som ger en liten men fin touch. Det Qi-kompatibla fodralet kan laddas antingen trÄdlöst eller via USB-C, och det har en snabbladdningsfunktion som ger dig ytterligare tvÄ timmars uppspelning pÄ bara tio minuter.

SjĂ€lva knopparna har en lika slank design. Med en vikt pĂ„ bara 5,2 ga pop, Ă€r de lĂ€tta, kompakta och smala (och du kommer att mĂ€rka detta nĂ€r du sĂ€tter pĂ„ dem). De Ă€r absolut tillrĂ€ckligt bekvĂ€ma att bĂ€ra hela dagen; dock kĂ€mpade jag för att fĂ„ en genomgĂ„ende bra och naturlig kĂ€nsla med dem. IstĂ€llet fastnade jag ofta med den dĂ€r “tĂ€ppta örat”-kĂ€nslan. Det hĂ€r kan helt enkelt vara ett problem med knopparna och din körstrĂ€cka kan variera hĂ€r, Ă€ven om jag provade de andra tvĂ„ medföljande gelspetsarna utan resultat.

Annars Àr mitt enda anmÀrkningsvÀrda klagomÄl om knopparnas design att Skullcandy gjorde deras fysiska knappar ganska svÄra att trycka pÄ. NÀr jag behövde trycka pÄ en av dem tryckte jag in dem ganska mycket i örat. det hÀr var inte smÀrtsamt, men det var lite obekvÀmt och det kan det vara för andra ocksÄ (sÀrskilt om det krÄnglar till tÀtningen som du nyss Àgnat 30 sekunder Ät att försöka fÄ precis rÀtt).

Detta kanske inte Ă€r en stor sak för andra par av knoppar, men Grind Fuels har otroligt robusta knappfunktioner fĂ€sta vid dem som Ă€r för bra för att ignorera för komfortens skull. Jag skulle Ă€lska att se Skullcandy se över den hĂ€r knappen för framtida iterationer. Ditt enda andra alternativ hĂ€r Ă€r att luta sig mot Skull-iQ – företagets röststyrda Smart Feature Technology som möjliggör hand-free ljud och hantering över en uppsĂ€ttning funktioner, som att justera volymen, ta telefonsamtal, starta och kontrollera Spotify, aktivera brusreducering, aktivera en röstassistent och mer.

NĂ€r du trycker pĂ„ endera knappen en gĂ„ng pausas eller Ă„terupptas ditt ljud. Ett lĂ„ngt tryck pĂ„ antingen knappen startar eller avslutar en ljuddelningssession – en funktion som lĂ„ter dig dela ditt ljud trĂ„dlöst med ett annat par kompatibla Skullcandy-knoppar (förmodligen som din bĂ€sta vĂ€n har pĂ„ sig nĂ€r han sitter nĂ€ra dig). Om du trycker pĂ„ vĂ€nster knopp tvĂ„ gĂ„nger sĂ€nks volymen nĂ„got, medan du gör det till höger men ökar volymen nĂ„got.

Men om du öppnar Skullcandy-appen (Android/iOS) ser du att det finns mycket (mycket) mer du kan göra med knapparna. NĂ€r du rullar ner pĂ„ startsidan för appen ser du ett alternativ som heter “KnappinstĂ€llningar.” Detta lĂ„ter dig anvĂ€nda anpassade genvĂ€gar för varje knapp, med alternativ som att justera volymen, aktivera Spotify Tap, spela upp och pausa ljud, gĂ„ med och dela ljud, aktivera din röstassistent, ta ett foto och mer. Du kan ocksĂ„ tilldela en specifik Ă„tgĂ€rd till varje genvĂ€g – som “Tryck 2 gĂ„nger” eller “1 sekund hĂ„ll”.

Prestanda och ljud

LÄt oss vara tydliga: Dessa kommer inte att slÄ av sockorna frÄn en audiofils fötter nÀr som helst snart. MEN, för en hundralapp levererar de jÀvligt hyfsat ljud. De rockar 12 mm drivers, har ett frekvenssvar pÄ 20Hz-20 000KHz och en ljudtrycksnivÄ pÄ 98-103dB. I mina tester hanterar de allt frÄn hiphop och new wave till punk och jazz med bekvÀm lÀtthet oavsett om jag lyssnade tyst eller vevade hela vÀgen upp.

Det som Ă€r riktigt imponerande Ă€r dock hur vĂ€l de hanterar bas. MĂ„nga knoppar i den hĂ€r prisklassen kĂ€mpar för att producera kvalitetsbas eller, Ă€nnu vĂ€rre, bara lĂ„ta dig höra basen, inte kĂ€nna den. Men Grind Fuels? NĂ€ – dessa ger en ganska tillfredsstĂ€llande basrespons överlag. Det Ă€r inte en premiumupplevelse, pĂ„ nĂ„got sĂ€tt, men beundransvĂ€rt för priset.

Visserligen mÄste du dock sÀtta pÄ EQ och fÄ den instÀlld efter din smak. Standardljudbilden Àr platt; Àven nÀr du har ljud som Àr stora och orkester, med massor av element, kan du inte riktigt höra de individuella ljuden. Att anpassa EQ:n fixade detta för det mesta och slutar (potentiellt) att lÄta bÀttre Àn appens tre andra EQ-mallar. Sammantaget Àr dock ljudet pÄ dessa fantastiskt och den genomsnittliga personen kommer inte att mÀrka de flesta av dessa brister.

Det Ă€r ocksĂ„ vĂ€rt besvĂ€ret att gĂ„ igenom Skullcandys personliga hörseltest. Du behöver bara nĂ„gra minuter och ett tyst rum för att köra den (dĂ€r du bestĂ€mmer nĂ€r du kan höra pip över lĂ„ga, medelhöga och höga frekvenser). Som ett resultat? Du fĂ„r en personlig ljudprofil som optimerar ljudnivĂ„erna för dina öron. Även om det kanske inte lĂ„ter superimponerande, förbĂ€ttrade det i slutĂ€ndan hur mitt ljud lĂ€t nĂ€r jag vĂ€l hade konfigurerat det.

AnvÀndarupplevelse

Lyckligtvis Ă€r en av de mest irriterande egenskaperna hos knopparna en som lĂ€tt kan Ă„tgĂ€rdas i Skullcandys Ă€nde genom en firmwareuppdatering: höga systemljud. NĂ€r du först plockar ut knopparna frĂ„n fodralet och sĂ€tter dem i öronen fĂ„r du utstĂ„ en bitande hög ping, sedan ett meddelande om batteritid, sedan ett till om du har röstkontroller pĂ„slagna, och en till efter det du vet att de faktiskt Ă€r anslutna till din enhet. Det Ă€r 
 mycket, och det Ă€r riktigt högt. Även om jag inte har nĂ„got emot briefingen, mĂ„ste den vara kortare och tystare.

Grind Fuels saknar en automatisk paus/Ă„teruppta-funktion. Även om det stöder Solo Bud Mode, betyder det ocksĂ„ att om du tar ut en eller bĂ„da av dina knoppar, kommer ditt ljud att fortsĂ€tta spela tills du stĂ€nger av det manuellt. Och medan de saknar aktiv brusreducering, sĂ€kerstĂ€ller dubbla brusreducerande mikrofoner en brusisolerande passform. Jag tycker att de gör ett rĂ€ttvist jobb med att blockera ut trĂ€dgĂ„rdsljud trots att de formellt saknar ANC. PĂ„ samma sĂ€tt har de ocksĂ„ ett Stay-Aware-lĂ€ge, som förstĂ€rker externa ljud och lĂ„ter dig höra vad som hĂ€nder runt omkring dig utan att ta bort dem.

Men knopparna har mĂ„nga fantastiska funktioner ocksĂ„, som att automatiskt slĂ„ pĂ„ och ansluta till din enhet utan problem eller fördröjning. De har en IP55-klassning, sĂ„ de Ă€r skyddade mot smĂ„ mĂ€ngder damm, lĂ„gtrycksvattenstrĂ„lar och lite svett. Skulle du tappa dina knoppar (hej, det hĂ€nder de bĂ€sta av oss) rockar de Tiles spĂ„rningsteknik och kan enkelt lĂ€ggas till dina föremĂ„l i Tile-appen (Android/iOS). Dessutom Ă€r Skullcandys app inte bara full av coola och anvĂ€ndbara funktioner – den Ă€r underbar, vĂ€lorganiserad och lĂ€tt att anvĂ€nda.

Batteri

Om du tog bort alla andra funktioner som dessa knoppar har och lĂ€mnade bara batteritiden, skulle jag inte vara (för) arg. PĂ„ egen hand Ă€r knopparna bra i nio timmar. Fodralet fĂ€ster pĂ„ ytterligare 31 för totalt 40 timmar pĂ„ en enda laddning – det Ă€r helt galet! Eftersom jag anvĂ€nde dem dag efter dag för att lyssna pĂ„ musik, titta pĂ„ TV och YouTube och gĂ„ med i en hel del videosamtal, gjorde de ett bra jobb som levde upp till Skullcandys specifikationer. De dagar dĂ„ jag lyssnade pĂ„ massor av musik med hög volym, hann de Ă€ndĂ„ över Ă„tta timmar. De Ă€r bra att anvĂ€nda hela dagen, och jag Ă€lskar det.

NÀr Àrendet Àntligen behövde laddas, uppskattade jag att ha flera alternativ för att göra det. Den stöder bÄde trÄdlös och vanlig USB-C-laddning och har till och med en snabbladdningsfunktion som ger knopparna tvÄ timmars batteritid under 10 minuter i fodralet. Det Àr precis tillrÀckligt med tid för att lÀgga till lite mer juice för pendlingen hem medan du packar ihop i slutet av din arbetsdag!

Slutgiltiga tankar

Ju mer tid jag spenderade med Skullcandys Grind Fuel-öronsnĂ€ckor, desto mer gillade jag dem. Även om de har nĂ„gra saknade funktioner och ett par irritationsmoment, Ă€r det förstĂ„eligt med tanke pĂ„ deras lĂ„ga pris och enastĂ„ende prestanda nĂ„gon annanstans. Knopparna erbjuder bra ljud och en snygg design, samt flera trevliga extrafunktioner, och Ă€r ett bra alternativ för alla som vill kasta en benjamin pĂ„ ett par nya hörsnĂ€ckor. Jag rekommenderar dessa.

Relaterade Artiklar

Back to top button