Thinkas HomeKit Z-Wave-hubDet är dyrt men om det lever upp till sin fakturering kan det vara en spelförändring

Thinka lanserar en Z-Wave smart hemhub med en skillnad; det Amsterdambaserade varumärket hävdar att det är världens första certifierade HomeKit-kontroller för Z-Wave.

Z-Wave, om du inte visste det, är ett trådlöst protokoll för anslutning inom det smarta hemmet. Det finns mer än 100 miljoner Z-Wave-enheter i smarta hem världen över, med över 3 500 Z-Wave-aktiverade enheter.

Det betyder, i teorin, att genom att lägga till Thinka Z-Wave-kontrollern till ditt Apple HomeKit-system öppnar du upp ditt system för mer än 3 500 smarta hemenheter; som lås, rörelsesensorer, lampor och strömbrytare.

Se det som p√• samma s√§tt som du f√∂r n√§rvarande kan l√§gga till en Philips Hue-brygga till ett HomeKit-system och f√• kontroll √∂ver alla Hue-lampor som bryggan synkroniseras med… men i mycket st√∂rre skala.

Det finns för närvarande sätt att få Z-Wave-enheter synkroniserade med HomeKit, som att använda Homebridge men, som Thinka säger, det finns inget officiellt (eller enkelt) än.

Detta nav, om det skulle fungera som tillverkarna säger, kan ändra det.

“90% av alla HomeKit-tillbeh√∂r √§r baserade p√• WiFi eller Bluetooth, som till skillnad fr√•n Z-wave-protokollet inte √§r optimerade f√∂r hemautomation.” s√§ger Michael Franken, grundare och VD f√∂r Thinka.

“Z-Wave erbjuder ett komplett utbud av √∂ver 3 000 produkter f√∂r smarta hem, s√• genom att l√•sa upp Z-Wave f√∂r HomeKit f√∂renar Thinka det b√§sta av tv√• v√§rldar.√Ę????

Denna kompatibilitet kommer dock till en ganska rej√§l kostnad. Navet kostar 429 ‚ā¨, vilket √§r mer √§n 4x det nuvarande marknadsledande Z-Wave-navet: Aoetec SmartThings-navet. Aoetecs version h√§nger dock inte ihop med HomeKit.

Förutom HomeKit-handlingen är Thinka-kontrollern också kompatibel med Amazon Alexa och Google Assistant

Vi kommer förhoppningsvis att sätta Thinka Z-Wave HomeKit-hubben i sin takt under de kommande veckorna, så håll utkik efter vår fullständiga recension.

Relaterade Artiklar

Back to top button