Vad vi tittar pĂ„: Adam Savages “Tested” blandar teknik och popkultur

Alla som nĂ„gonsin sett edutainment-serien Mythbusters försöker förmodligen fortfarande hitta en ny show för att fylla tomrummet som den nördiga och visserligen karismatiska serien lĂ€mnade efter att den upphörde 2018. Lyckligtvis startade en av programledarna, Adam Savage — en liknande YouTube-kanal för nyfikna sinnen.

Även om kanalen fokuserar pĂ„ vetenskap, teknik och allt som Ă€r nörd, innehĂ„ller den en imponerande mĂ€ngd innehĂ„ll. Som prenumerant pĂ„ kanalen kommer du att se alla möjliga saker som diskussioner om Adams favoritverktyg, Adams berömda One Day Builds, praktisk tid med faktiska filmrekvisita och att smyga igenom Comic-Con inkognito medan du cosplay.

Det finns till och med en rolig miniserie som heter Ask Adam Savage dÀr han diskuterar alla möjliga Àmnen och upplevelser, som att arbeta pÄ R2D2 för Star Wars pÄ Industrial Light and Magic (ILM), hur det var att arbeta med Jamie pÄ Mythbusters och hans favoritbok rekommendationer.

Spela filmen

Det som gör kanalen sÄ bra Àr hur Savage delar med sig av sin erfarenhet och kunskap. Under loppet av sin karriÀr har han arbetat som modellmakare, animatör, scenograf, projektionist, grafisk designer, snickare, filmutvecklare, leksaksdesigner, TV-presentatör och skÄdespelare. Han destillerar sedan den kunskapen och erfarenheten till lagom stora videor som Àr lika delar pedagogiska och underhÄllande.

Adams unika utsiktspunkt gör att han kan ge sina tittare en titt bakom kulisserna pÄ hur rekvisita tillverkas, hur kostymer Àr designade och andra delar av filmmagi. Och utan tvekan Àr hans passion för allt detta det som gör hans videor sÄ spÀnnande och det som gör att branschen kÀnns lite mindre gÄtfull.

Kanalen görs Ă€nnu bĂ€ttre genom att resten av teamet lĂ€gger till, som inkluderar en mĂ€ngd andra tillverkare och kreatörer som filmar liknande videor med hjĂ€lp av, testar och rekommenderar produkter. I en av dessa videor gör teammedlemmen Simone Giertz en popcornmaskin med Adam. I en annan frĂ„n 2017 tittar kanalens medskapare – Normal Chan – pĂ„ nĂ„gra av sina favoritsaker, som en Canon 5D Mark IV-kamera, en Canon EF 135 mm f/2L prime-lins, Nintendo Switch och Hifiman He- 4XX plana magnetiska hörlurar.

Spela filmen

Om du Ă€r intresserad av att kolla in har vi lĂ€nkat till YouTube-kanalen nedan. Men du kan ocksĂ„ följa Adam och resten av teamet pĂ„ Twitter, Facebook, Instagram och Discord. Redan ett fan? Tja, dĂ„ mĂ„ste du plocka upp nĂ„gra av de supercoola varorna, inklusive skjortor och dryckesartiklar som sĂ€ger “MĂ€t en gĂ„ng, skĂ€r tvĂ„ gĂ„nger” – Savages roliga variant av det klassiska mottot.

Tested Àr en fascinerande kanal som Àr massor av kul, Àven för dem som inte tycker om att vara ingenjörer. Adams lÀttsamma instÀllning och passion för att skapa gör kanalen till en av mina favoriter att rekommendera. SÄ oavsett om du letar efter tips för ditt nÀsta bygge eller bara vill bli inspirerad av Adams seriösa skicklighet, kolla in Testad nÀsta gÄng du Àr pÄ YouTube.

Relaterade Artiklar

Back to top button