Varför Àr det nu den bÀsta tiden att uppgradera till NVIDIA RTX 30-seriens grafikkort

Om du inte har hört termen “power creep” i spel, Ă€r det i grunden en term som anvĂ€nds för att beskriva hur spel introducerar nya funktioner eller föremĂ„l som statistiskt sett Ă€r identiska med Ă€ldre versioner, men som Ă€r mycket överlĂ€gsna, och lĂ€mnar de Ă€ldre allt annat Ă€n förĂ„ldrad.

PÄ en metanivÄ Àr power creep vÀldigt mycket en sak i PC-spelutrymmet. Man behöver hela tiden framtidssÀkra sig med den senaste tekniken för att hÄlla sig à jour med de stÀndigt ökande kraven pÄ nya grÀnsbrytande spel som AAA-utvecklare lÀgger ut över tid. I en sÄdan miljö anses en ett Är gammal PC redan vara gammal, medan en som Àr fem Är gammal till och med kan anses vara gammal.

För folk som funderar pÄ att bygga en ny rigg efter att de Àntligen bestÀmt sig för att deras decenniumgamla maskin helt enkelt inte kan hÄlla jÀmna steg med de nya spelen som slÀpps idag, finns det ingen bÀttre tid Àn att skaffa en ny dator med den nya NVIDIA GeForce RTX 30-serien grafikkort. Dessa kommer i RTX 3070 (499 USD), RTX 3080 (699 USD), och RTX 3090 (1 499 USD) versioner.

RTX 30-serien Àr vÀrldens första GPU som stöder HDMI 2.1 som optimerar 4K och till och med 8K-spel, sÄ nÀr du Àntligen investerar i en 4K/8K-skÀrm kommer du att fÄ njuta av de pixel-perfekta hisnande bilderna du vanligtvis ser inom tekniken demos pÄ E3 eller GDC, nu i bekvÀmligheten av ditt eget hem. Detta Àr ocksÄ tack vare en ny höghastighets 24GB GDDR6X VRAM som kan suga upp all tung grafisk bearbetning som spel och till och med appar för innehÄllsskapande för rörlig grafik och animering krÀver för uppgiften. Detta gör RTX 30 till vÀrldens hittills snabbaste grafikkort.

Inte nog med det, RTX 30-serien kommer med 2:a generationens ray tracing kÀrnor som gör belysningen i dina spel (ja, Àven pÄ Fortnite) ser sÄ realistisk ut som möjligt, utan att offra prestanda. I kombination med 3:e generationens Tensor-kÀrnor Àr det sÄ mycket enklare att köra AI-drivna grafikteknologier och program. Naturligtvis inkluderar andra PC-spel som drar nytta av den nya ray tracing-tekniken Death Stranding, Horizon Zero Dawn, och Monster Hunter World.

Dessutom kommer RTX 30 GPU:erna med suverÀna kylsystem som lindrar all vÀrme som genereras samtidigt som de bearbetar de fantastiska bilderna i form av ett par flÀktar, en placerad pÄ framsidan och den andra pÄ baksidan av grafikkorten. Detta lÄter vÀrme flöda genom flÀktarna och matas ut som kall luft genom stora fÀstventiler som finns nÀra flÀktarna. Detta hjÀlper till att avlasta allt det tunga kylarbete som flÀktarna i din PC redan gör, och ger i slutÀndan en riktigt cool (bokstavligen) och energieffektiv spelupplevelse, Àven nÀr du kör spel med de högsta grafikinstÀllningarna.

För din bekvÀmlighet, hÀr Àr vad du fÄr med varje variant av RTX 30-serien:

GeForce RTX 3070 GeForce RTX 3080 GeForce RTX 3090
CUDA kÀrnor 5,888 8,704 10 496
VRAM 8GB GDDR6 10 GB GDDR6X 24GB GDDR6X
Startpris 499 USD 699 USD 1 499 USD

Att köpa nÄgon av de tre RTX 30-varianterna ger ocksÄ en gratis PC digital nedladdning av Watch Dogs Legion (vilket Àr ett av de perfekta spelen att testa den fantastiska nya 2:a generationens strÄlspÄrningsteknik pÄ, kan vi tillÀgga).

Om du skulle hitta dig sjÀlv ombord med RTX 30-serien, Àr du redo för de kommande Ären för alla dina spelbehov och mer.


!

Related Articles

Back to top button