Varför Raspberry Pi Foundation skickade sina datorer ut i rymden

BerÀtta inte för samlarna, men det finns en Raspberry Pi du inte kan köpa. Raspberry Pi Foundation skickade en handfull Astro Pi-enheter till ISS redan 2015, och nu flyter uppgraderade 2021-modeller runt med astronauter och frystorkad glass. Men varför behöver vi Raspberry Pi-datorer i rymden?

Raspberry Pi-grunden vÀnder sig inte bara till nördar med finnar. Dess mÄl, som en stiftelse, Àr att inspirera och utbilda smÄ barn med hjÀlp av billiga och enkla datorer. Det hÀr mÄlet rÄkar trÀffa European Space Agency (ESA) utbildningsinitiativ, som hoppas fÄ barn entusiastiska över yttre rymden, vetenskap, programmering och teknik.

Ett samarbete mellan Pi Foundation och ESA var oundvikligt, och 2015 hĂ€nde det. Pi Foundation utvecklade rymdfĂ€rdiga Astro Pi-enheter för ett utbildningsprogram “Mission Zero”, som lĂ„ter barn delta i vetenskapliga studier pĂ„ ISS.

Spela filmen

Andra generationens Astro Pi-datorer innehÄller den senaste Raspberry Pi 4-hÄrdvaran. Dessutom har de ett anodiserat aluminiumskal, en 5 mm kamera och en ljusstark LED-skÀrm.

Barn som gĂ„r med i Mission Zero-programmet gĂ„r igenom en kort programmeringskurs – den tar ungefĂ€r en timme. Men i slutet kommer de att anvĂ€nda sin kod för att ta en luftfuktighetsavlĂ€sning pĂ„ ISS. Den hĂ€r lĂ€sningen delas med astronauter tillsammans med ett anpassat meddelande som barn kan skriva till Astro Pi:s LED-skĂ€rm.

Du behöver inga programmeringskunskaper för att delta i Mission Zero, Àven om du mÄste vara 19 Är eller yngre och bosatt i ESA:s medlemsstater. En lÀrare eller mentor mÄste förstÄs registrera sig i programmet först. AnmÀlningar till Mission Zero slutar 18 mars.

KĂ€lla: Raspberry Pi Foundation

Related Articles

Back to top button