Vissles V84 Pro Mechanical Keyboard Review: Ett utmÀrkt val för nybörjare

Vissles V84 Pro Mechanical Keyboard Review: Ett utmÀrkt val för nybörjare

Betyg:
9/10
?

1 – Absolut hett skrĂ€p 2 – Sorta Ljummet skrĂ€p 3 – Starkt bristfĂ€llig design 4 – Vissa fördelar, mĂ„nga nackdelar 5 – Acceptabelt imperfekt 6 – Bra nog att köpa pĂ„ rea 7 – Bra, men inte bĂ€st i klassen 8 – Fantastiskt, med nĂ„gra fotnoter 9 – HĂ„ll kĂ€ften och ta mina pengar 10 – Absolut design Nirvana

Pris: 119 USD

Att bygga mekaniska tangentbord kan vara en mycket tillfredsstÀllande hobby. Och om du gör det rÀtt kan du skapa ett tangentbord som Àr skrÀddarsytt just för dig. Men om du precis har börjat kan det vara svÄrt att veta var du ska börja. Vissles V84 Pro Mechanical Keyboard Àr ett utmÀrkt förbyggt alternativ för att komma igÄng.

FullstÀndig avslöjande: Jag har aldrig anvÀnt ett mekaniskt tangentbord före V84 Pro. Jag recenserade den hÀr produkten för att lÀra mig mer om kategorin och hitta ett alternativ till min Macs magiska tangentbord. Efter en mÄnads regelbunden anvÀndning Àr jag en officiell konvertit och ser fram emot min lÄnga framtid inom anpassningsbara tangentbord.

Om jag var tvungen att vĂ€lja ett enda ord för att summera min tid med V84 Pro, skulle det vara “kul”. Jag förvĂ€ntade mig inte att detta ödmjuka tangentbord skulle leverera just den upplevelsen. Men det tillfredsstĂ€llande klackandet av tangenterna, de vackra RGB-ljuseffekterna, potentialen för anpassning och upplevelsen av att upptĂ€cka tekniken och förverkliga dess potential Ă„teruppvĂ€ckte en entusiasm för teknik som jag inte har kĂ€nt pĂ„ lĂ€nge.

Specifikationer som granskats

Layout: 75 % ANSI-layout
Antal nycklar: 84 nycklar
Omkopplare: BlÄ VS II linjÀra omkopplare
Switchkompatibilitet: Hot-swap socket design
N-Key Rollover: NKRO pÄ trÄdbundet lÀge och 6KRO pÄ trÄdlöst lÀge
Tangentbordskompatibelt system: Windows/Android/Mac/iOS
Programkompatibilitet: Windows
Bluetooth-version: 5.1
Typer av dynamisk bakgrundsbelysning: 19
Monokrom bakgrundsbelyst typer: 9
Lutande vinkel: 6-graders vinkelstativ
GrÀnssnitt: Löstagbart USB-C-grÀnssnitt
Batteri: 3750mAh litiumbatteri
Vikt: 864g (tangentbord) + 8g (trampdyna)
Dimensionera: 316 mm × 126 mm × 39 mm
Inmatning: 5V/1A

Design: En fallstudie i Excellent Engineering

V84 Pro har en layout med 84 tangenter, 75 %. Det betyder att du fÄr alla viktiga nycklar som bokstÀver, siffror och navigeringsknappar, plus en funktionstangentrad lÀngst upp. Men du kommer att gÄ miste om numeriska tangentbordet med tio knappar. Direkt konfigurerar Vissles detta tangentbord för macOS, vilket Àr bekvÀmt för Mac-anvÀndare som jag eftersom funktionstangenterna redan Àr mappade och mÀrkta. Windows-anvÀndare kan enkelt byta ut Option- och Kommando-tangenterna mot Alt- och Windows-tangenterna genom att anvÀnda de medföljande knapparna och tangentavdragaren.

Detta mekaniska tangentbord Àr utrustat med ABS-knappar. Knapparna som ingÄr i min recensionsenhet Àr svarta, men Vissles sÀljer Àven V84 Pro med vita lock. De svarta knapparna Àr genomlysande, vilket gör att RGB-belysningen lyser upp navigeringstaggarna pÄ varje tangent. De vita kÄporna (av vad jag har sett pÄ nÀtet) Àr lite mer ogenomskinliga men förminskar inte upplevelsen av ljuseffekterna.

De femstifts hot-swappable linjĂ€ra switcharna som var förinstallerade pĂ„ V84 Pro var egenutvecklade av Vissles, som de kallade “VS II Switch.” Dessa switchar Ă€r dock i MX-stil, vilket innebĂ€r att du kan byta ut dem med flera mĂ€rken, inklusive Cherry, Gateron, Kailh och Outemu. Jag tyckte att VS II-omkopplarna var bĂ„de studsiga och hĂ„llbara. Jag gjorde mitt bĂ€sta för att misshandla dem sĂ„ att de misslyckades, men jag nĂ„dde aldrig deras bristningsgrĂ€ns.

RGB-ljuseffekter pÄ det hÀr tangentbordet Àr vackra att se pÄ och ger ett utmÀrkt sÀtt att hÄlla reda pÄ din position pÄ tangentbordet i ett mörkt rum. Och med 19 ljusmönster att vÀlja mellan, kommer du sÀkert att hitta nÄgra som faller dig i smaken. Emellertid, dÄ och dÄ, blev jag fascinerad av ljusshowen (sÀrskilt nÀr jag spelade technomusik) och var tvungen att stÀnga av RGB för att fÄ lite arbete gjort.

Du kan ansluta V84 Pro till din dator via Bluetooth eller den medföljande USB-C till USB-A-laddningskabeln. Jag bytte fram och tillbaka frÄn trÄdbundna till trÄdlösa anslutningar under min tid med tangentbordet och mÀrkte aldrig nÄgon skillnad mellan de tvÄ. Det sÀger mycket för den trÄdlösa anslutningen; det slÀpade inte en enda gÄng, och Bluetooth-anslutningen misslyckades aldrig. Dessutom kan du para V84 Pro med upp till fem enheter samtidigt, ett steg upp frÄn de tre standardenheterna med de flesta andra mekaniska tangentbord. Och det krÀvs bara tvÄ knapptryckningar för att vÀxla mellan enheter.

Byggkvaliteten pÄ V84 Pro övertrÀffade mina förvÀntningar pÄ en enhet sÄ billig som den Àr. Vissles konstruerar den med mycket hÄllbar plast, vilket ger en solid kÀnsla och styrka att matcha. Det Àr lite tyngre Àn vad jag i allmÀnhet gillar mina tangentbord. Men tyngden Àr en funktion, inte en bugg. Dess högkvalitativa konstruktion gör att du kan förvÀnta dig att det hÀr tangentbordet ska prestera bra för vanligt skrivande och tÄla det straff som kraftanvÀndare utsÀtter sina tangentbord för regelbundet.

Jag har bara en liten kÀbbla med designen pÄ det hÀr tangentbordet. Strömbrytaren Àr placerad pÄ undersidan av fodralet. Jag Àr inte ett fan av att vÀnda pÄ ett tangentbord bara för att slÄ pÄ det. Jag skulle hellre se den placerad vid USB-C-laddningsporten pÄ maskinens ovansida.

Tillbehör: Allt du behöver, ingÄr

V84 Pro kommer med nÄgra extra godsaker som förhöjer upplevelsen av att anvÀnda tangentbordet. Boxen innehÄller en brytare, en nyckelkapseldragare, en snabbstartsguide och en anvÀndarmanual. Om det hade varit omfattningen av tillbehören hade jag varit nöjd. Men du fÄr ocksÄ en handledsdyna, halkskydd, magnetfötter, en USB-C till USB-A-kabel och Windows-specifika knappsatser. Det gÄr utöver det för ett förbyggt tangentbord.

Med tanke pÄ priset pÄ detta tangentbord Àr knappsatsen och strömbrytarna av utmÀrkt kvalitet. Speciellt strömbrytaren. Dess hÄrdplastbelÀggning gör den vÀldigt lÀtt att greppa och den Àr stark nog att ta bort strömbrytarna med minimal anstrÀngning. Keycap-avdragaren kÀndes lite tunn för mig. Men eftersom jag inte har nÄgon erfarenhet av andra nyckelavdragare Àr det svÄrt för mig att bedöma det för hÄrt, speciellt eftersom jag inte hade nÄgra problem med att anvÀnda den. Att dra och sÀtta in nycklar och strömbrytare var en mycket smidig upplevelse. Jag kÀnde aldrig att jag behövde utöva för mycket kraft för att fÄ ut dem eller att jag skulle böja eller bryta nÄgra komponenter pÄ tangentbordet.

Handledsdynan Àr mjuk, plysch, bekvÀm och skuren perfekt för detta tangentbord. Magic Keyboard för min Mac har en mycket ytlig skrivvinkel. SÄ, mina handleder sitter vanligtvis pÄ ytan av mitt skrivbord. Jag uppskattade den högre skrivvinkeln hos V84 Pro. Jag anvÀnde frÄn början det hÀr tangentbordet utan pad, och förÀndringen i vinkel fick mina handleder att vÀrka lite. Men nÀr jag stoppade handledsdynan under dem var det som att skriva pÄ ett moln. Och jag undrade hur jag nÄgonsin fungerat utan en.

De magnetiska fötterna passar fint pĂ„ undersidan av tangentbordet och tar upp vinkeln till sex grader. Jag tog pĂ„ och av dem under hela min testperiod. Även om skillnaden Ă€r mĂ€rkbar, hade den inte mycket effekt pĂ„ min upplevelse av tangentbordet. Men jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att anvĂ€ndare med lite mer kĂ€nslighet för sĂ„dana saker kommer att uppskatta att ha alternativet.

Ett tillbehör som inte följer med i kartongen Àr mjukvaran Vissles utvecklad för detta tangentbord. Det Àr free och finns pÄ företagets hemsida. Den lÄter dig mappa om nycklar, programmera makron, anpassa RGB-belysning och aktivera spellÀge. TyvÀrr Àr det bara tillgÀngligt för Windows-anvÀndare (vilket Àr konstigt eftersom Vissles konfigurerar det hÀr tangentbordet för macOS direkt). Mac-anvÀndare kan manuellt programmera makron via instruktionerna i anvÀndarmanualen.

Prestanda: Bokstavligen inget att klaga pÄ

Jag kunde börja anvÀnda det hÀr tangentbordet i full fart direkt. Jag behövde inte trÀna om mina fingrar, Àndra mitt skrivmönster eller utstÄ stÀndiga fel. Det har antagligen mycket att göra med att V84 Pro Àr nÀstan lika stor som mitt magiska tangentbord utan nummerlapp. Nycklarna Àr placerade pÄ samma sÀtt, restiderna mellan nycklar Àr nÀstan identiska och nycklarnas grundform Àr jÀmförbar. Mediekontrolltangenterna Àr utlagda och mÀrkta exakt som de Àr pÄ Magic Keyboard, Àr kalibrerade för macOS och utför sina funktioner perfekt. Jag har aldrig haft en sÄ sömlös övergÄng frÄn ett tangentbord till ett annat som med V84 Pro.

Alla tangenter kÀnns robusta, inklusive mellanslagstangenten. Att skriva producerar ett tillfredsstÀllande ljud som Àr tillrÀckligt högt för att njuta av men inte sÄ mycket att det kommer att irritera andra mÀnniskor i rummet. Det pÄminde mig om ljudet som min mormors skrivmaskin gjorde nÀr hon lÀrde mig att skriva som barn, och producerade en antydan av nostalgi som gjorde min satsning med det hÀr tangentbordet Ànnu mer njutbar.

För att testa tangentbordets Bluetooth-funktioner parade jag det till fem enheter: en Mac Mini, MacBook Pro, iPhone 11, Lenovo IdeaPad Slim 7 Carbon och en PlayStation 4. Det tar bara ett par knapptryckningar för att vÀxla mellan enheter. Tangentbordet fungerade inte bara felfritt med varje enhet, det bytte ocksÄ omedelbart. Jag förvÀntade mig en försening pÄ minst en sekund eller tvÄ.

Vissles utlovar 180 timmars trÄdlös, RGB-aktiverad anvÀndning frÄn V84 Pros 3750mAh litiumbatteri. Om du inaktiverar RGB kommer det att hÄlla mycket lÀngre. Och om du föredrar en trÄdbunden anslutning Àr batteritiden ett problem.

TyvÀrr kunde jag aldrig testa batteriets livslÀngd fullt ut. NÀr jag packade upp tangentbordet laddade jag det direkt över natten. Under hela mÄnaden jag anvÀnde det hÀr tangentbordet tog batteriet aldrig slut pÄ juice. Det kan bero pÄ att jag aldrig anvÀnde det som mitt primÀra tangentbord eftersom jag anvÀnde fyra separata tangentbord under den perioden. Dessutom vÀxlade jag mellan de trÄdbundna och trÄdbundna anslutningarna (som laddar batteriet) pÄ tre datorer. Men det rÀcker med att sÀga att du kan förvÀnta dig betydligt lÄnga anvÀndningstider innan du mÄste ladda batteriet.

Bottom Line: Den perfekta porten till mekaniska tangentbord

Jag kan inte rekommendera Vissles V84 Pro Mechanical Keyboard starkt nog. Speciellt för dem som Àr redo att dyka in i vÀrlden av anpassningsbara tangentbord. Denna förbyggda brÀda innehÄller inget annat Àn högkvalitativa delar, ger en tillfredsstÀllande och rolig skrivupplevelse, Àr mycket anpassningsbar och har vackra RGB-ljuseffekter som blÀndar ögat. Och med ett listpris pÄ strax över 100 $ Àr det ett fantastiskt köp och det blir inte lika billigt eller av lÄg kvalitet. NÄgot fÄ tillverkare kan Ästadkomma.

Det Àr en utmaning att hitta negativa saker att rapportera om den hÀr enheten. De enda frustrationerna jag stötte pÄ var platsen för pÄ/av-knappen och avsaknaden av macOS-kompatibel programvara. Men dessa Àr mindre klagomÄl jÀmfört med den övergripande kvaliteten pÄ tangentbordet.

Även om jag inte kan tala för mekaniska tangentbordsentusiaster, förestĂ€ller jag mig att de ocksĂ„ skulle ha stor nytta av den hĂ€r modellens solida konstruktion, högkvalitativa tangentbord och omkopplare, ihopkopplingsmöjligheter och anpassningsmöjligheter. Om inte annat skulle det vara en utmĂ€rkt backup till nĂ„gons egenbyggda tangentbord eller ett som de kan ta med pĂ„ vĂ€gen.