3 SÄrbarheter som pÄverkar Samsung-telefoner

Googles Project Zero-team har meddelat att det finns 3 sÄrbarheter som pÄverkar nÄgra av Samsungs telefoner med Exynos-processorer. Dessa sÄrbarheter gav hackaren kontroll över enheten.

Arbetar med att hitta nolldagssĂ„rbarheter hos den USA-baserade teknikjĂ€tten Google “Projekt Zero” team gjorde ett viktigt uttalande om Samsung-telefoner. Enligt ingenjörernas uttalande har Samsung gjort stora framsteg under de senaste Ă„ren allvarliga sĂ€kerhetsbrister hade blivit utsatt.

Enligt undersökningar som gjorts av Project Zero-teamet i Samsung-telefoner, 3 stora sÄrbarheter Dessa sÄrbarheter anvÀndes pÄ ett kedjat sÀtt. Genom att dra fördel av denna sÄrbarhet kan hackare först ta kontroll över telefonerna och sedan lÀcka all data pÄ telefonen och till och med De kan ocksÄ agera pÄ uppdrag av anvÀndaren..

3 populÀra modeller med Exynos-processor pÄverkades av sÀkerhetsbrister!

NÀr vi tittar pÄ den utarbetade rapporten ser man att dessa sÀkerhetsbrister Exynos Vi ser att det kan utnyttjas i modeller med processorer. Förutom Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy A50 och Samsung Galaxy A51 Mest populÀra Samsung-telefoner, som t.ex var imponerad.

Hackare anvÀnde den vanliga metoden!

Uttalande frÄn Googles ingenjörer, sÄrbarheter riktade mot Samsung-telefoner med Exynos-processorer, via APK-filer visar anvÀnds. Hackaren, som lyckats utveckla en skadlig programvara och fÄ den installerad pÄ telefonen med hjÀlp av en extern kÀlla, fick dÄ möjlighet att fÄnga all information pÄ telefonen. Experter tror att dessa sÄrbarheter upptÀcktes för nÄgra mÄnader sedan. eremit i skadlig programvara som heter liknande de sÀger att de utsÀtts för övergrepp.

De stĂ€ngdes i mars 2021 men…

I Googles blogginlÀgg, sÄrbarheterna sent 2020 Det har rapporterats till Samsung. Samsung stÀngde ocksÄ dessa sÄrbarheter i sÀkerhetsuppdateringar som slÀpptes i mars 2021. Koderna för sÄrbarheterna tillkÀnnagavs som CVE-2021-25337, CVE-2021-25369, CVE-2021-25370. Det finns dock ett viktigt mysterium hÀr. Hur mÄnga anvÀndare pÄverkar sÄrbarheten? OkÀnd

KĂ€lla: https://googleprojectzero.blogspot.com/2022/11/a-very-powerful-clipboard-samsung-in-the-wild-exploit-chain.html?m=1

Relaterade Artiklar

Back to top button