AnvÀndarpreferensfakturering startade pÄ Spotify

Spotify började, i linje med ett samarbete med Google, att lĂ„ta anvĂ€ndare betala utanför Google Play Butik. Det nya systemet, kallat “fakturering efter anvĂ€ndarpreferens”, kommer att minska den provision Spotify betalar till Google.

USA-baserade teknikjĂ€tten Google och onlinemusik- och podcastplattformen Spotify, mars 2022Han tillkĂ€nnagav ett samarbete i . Inom ramen för detta samarbete kan anvĂ€ndare göra Spotify Premium-betalningar frĂ„n applikationen till Google Play Store. utan att ansluta kunde göras. Detta var det första i Googles historia. För för första gĂ„ngen anvĂ€nder anvĂ€ndare Google Play Butik “gĂ„ förbi“De kunde.

Fakturering baserat pĂ„ anvĂ€ndarens preferenserSamarbetet, kallat “, har nu implementerats. I uttalandena frĂ„n Spotify har det meddelats att det nya faktureringssystemet kommer att finnas runt om i vĂ€rlden som en del av testfasen. började göras tillgĂ€nglig meddelat.

Den nya eran kommer att ge fördelar för Spotify och anvÀndare!

Det betyder att Spotify gÄr förbi Google Play Butik, lÀgre kostnader betyder att. Efter det sÀnkte Google provisionen man fick frÄn Spotify pÄ grund av att anvÀndare betalade Spotify direkt. kommer att minska med 4 procent.. Detta kan vara en fördel för anvÀndarna. SÄ mycket att Spotify kan erbjuda sina fallande kostnader till anvÀndare som en rabatt. Detta Àr dock bara en det finns en chans vi fÄr inte glömma. Spotify kan ocksÄ vÀlja att lÀgga till provisionsskillnaden till sina intÀkter istÀllet för att dra av den frÄn priserna.

Utvecklingen har gjort Google Play Store och App Store separerade frÄn varandra. du tog bort vi kan sÀga. Eftersom bÄda ekosystemen tidigare erbjöd en enda faktureringsmetod fram till nu, men detta har förÀndrats med Spotify. Dessutom kommer faktureringssystemet enligt anvÀndarens önskemÄl att erbjudas till fler utvecklare i framtiden. SÄledes kommer Android-utvecklare att ha tjÀnat mer pengar i utbyte för tjÀnsten de tillhandahÄller eller kommer att erbjuda mer överkomliga tjÀnster till anvÀndare med samma inkomst.

KĂ€lla: https://newsroom.spotify.com/2022-11-10/spotify-and-google-begin-rolling-out-user-choice-billing/

Relaterade Artiklar

Back to top button