Apple fortsÀtter att spÄra dig Àven om du inte vill!

En studie av tvÄ oberoende forskare visade att Apple spÄrar dig Àven om du inte vill. Dessutom var applikationerna som följde Apples egna applikationer.

De senaste Ären har dess satsningar pÄ integritet kommit i förgrunden i marknadsföringen av sina produkter. med ett slÄende pÄstÄende Det kom upp.

TvÄ oberoende forskare hittade Apples egna appar i iPhone-instÀllningar. Àven nÀr du stÀnger av analysdelning fortsÀtt följa dig avslöjat.

Apple kanske spÄrar dig Àven om du vÀljer att inte dela analysdata:

Apputvecklaren och sĂ€kerhetsforskaren Tommy Mysk och Talal Haj Bakry sĂ€ger ‘fortsĂ€tter följa dig Ă€ven om du stĂ€nger av datadelning’.nĂ„gra appar pĂ„stod sig ha upptĂ€ckt det. Bland dessa applikationer fanns dessutom följande applikationer frĂ„n Apple:

  • App Store
  • Apple Music
  • AppleTV
  • Apple Böcker
  • Apple aktier

I sin studie fann forskarna att jail-broken och PÄ iOS 14.6 och iOS 16 operativsystem anvÀnde tvÄ drivna iPhones. Det sÄgs att data pÄ bÄda telefonerna skickades till Apple omedelbart, samtidigt. Dessutom, instÀllningen som gör att du inte vill att analyserna ska delas, detta förÀndrade inte situationen.

Dessutom Àr situationen lite allvarligare i App Store:

Forskare uppmÀrksammade nÄgra Àndringar som gjorts tidigare med iOS 14.6 i App Store i deras delning pÄ Twitter. Följaktligen lagrar App Store inte lÀngre vad du gör i appen. för att spela in varje beröringsÄtgÀrd. satte igÄng. anvÀndningsdata, Det bearbetades omedelbart i Apples databas.

Även om syftet med Apples anvĂ€ndning av denna data Ă€r okĂ€nt, Ă€r dess mest potentiella mĂ„l att göra förbĂ€ttringar av annonser som kommer att leda till högre vinster. Att lĂ€ra sig var anvĂ€ndare fĂ„r mer uppmĂ€rksamhet kan spela en stor roll för att placera annonser.

Kommer anklagelserna att ge genklang?

Det Àr Ànnu inte kÀnt om en rÀttslig process mot Apple kommer att pÄbörjas till följd av forskarnas resultat. Men om lÀget visar sig vara rÀtt blir det en stor skandal för Apple.

KĂ€lla: https://gizmodo.com/apple-iphone-analytics-tracking-even-when-off-app-store-1849757558

Relaterade Artiklar

Back to top button