End of an Age – BlackBerry

NÀr den vÀl var nÀstan ensam pÄ marknaden föll plötsligt namnet sÄ lÄngt att det raderades ut frÄn smartphonemarknaden, förstÄs, kommer BlackBerry att kunna ta sig ur brunnen med egna medel?

En gÄng nÀstan ensam pÄ marknaden har den plötsliga nedgÄngen av dess namn frÄn smartphonemarknaden givetvis tvingat BlackBerry att hitta alternativa sÀtt att rÀdda och Äterta Ätminstone en del av sina förlorade marknadsandelar och intÀkter. Uppgiften för den nya vd:n, som ses som företagets potentiella rÀddare, blir först att fÄ BlackBerry ur denna grÀv. Men just nu verkar det inte finnas nÄgon bra plan.

Kunde inte hÀnga med i tiden

Anledningen till att BlackBerry befinner sig i sitt nuvarande dödlÀge Àr att företaget Android eller Apple Det kan visas att han Àr likgiltig inför de hot som kommer framifrÄn. Tidigare co-VD för företaget Mike Lazaridis I en intervju med Lazaridis, 2007 modell iPhoneHan sa att för dem Àr tröskeln till nederlag. björnbÀrLazaridis betonade det. Med tanke pÄ att periodens marknadsföringsstrategier var i fokus för Blackberrys iPhone-kritik Àr hoten frÄn företagets konkurrenter fortfarande tillrÀckliga. tar det inte pÄ allvar visar.

Flytten rÀckte inte till

Blackberry visste att det var tvunget att göra ett steg. Hans första reaktion var 2008. Storm 9500 kom med; Men nu var det för sent för denna flytt. Som ett resultat av Storms ultimata misslyckande Verizon har ocksĂ„ flyttat sin uppmĂ€rksamhet frĂ„n den en gĂ„ng sĂ€ljmĂ€staren Blackberry till produkter som Motorola Droid, den nya leksaken pĂ„ Android-marknaden. OcksĂ„ Blackberry QNXDet gjorde aldrig riktigt en översyn av operativsystemet förrĂ€n det köpte ‘, vilket gav Google och IOS mycket tid och möjligheter. De utnyttjade redan denna möjlighet och tog en stor del av marknadsandelen.

Företaget slösade bort sina resurser med QNX-teknik, ignorerade huvudfrÄgan om att utveckla sin enhet och kunde inte hindra anvÀndarna frÄn att lÀmna. ÀppleÀr fortfarande oförmögen att anvÀnda nybörjarperioden inom surfplattor, som de slÀpper ut pÄ marknaden Playbook en andra katastrof den ansiktslyfta telefonen, som slÀpptes direkt efter försÀljningen, Blackberry 10 det kunde inte gÄ lÀngre Àn att det var ett sent drag.

Finns det nÄgon annan lösning Àn att sÀlja den?

Även om Heins försökte Ă„teruppliva Blackberry genom att minska sitt produktsortiment; den dĂ€r z10 och Q10 Den fick ocksĂ„ positiva recensioner för; Han hade ocksĂ„ nĂ„gra fel. Till exempel, det blundar för marknaden trots alla “”-rop. Heins försökte ocksĂ„ skapa andra utrymmen som kunde ge pengar till Heins Blackberry. BlackBerry messenger syftade till att skapa en separat inkomstkĂ€lla med; men systemet kan anvĂ€ndas frĂ„n Android- och IOS-enheter. kan inte tjĂ€na pengar och det faktum att det mest anvĂ€ndes i dessa enheter vĂ€nde upp och ner pĂ„ saker och ting.
SĂ„ vad hĂ€nder nu? Heins Ă€r borta, snart. Även om en lĂ„nad 1 miljard dollar gav telefondesigners en lĂ€ttnadens suck, hade tillförordnad vd John Chen inte mycket att sĂ€ga om hur han skulle slĂ„ pĂ„ företaget igen.

Och det ultimata slutet!

NÀr ledningen inte sÄg nÄgon annan lösning Àn att sÀlja företaget och försöket att sÀlja mer effektivt genom att sÀlja styckevis. det var en gÄng Blackberry, som Àr störst i branschen och nÀstan den enda dominansen pÄ marknaden för företagstelefoner, Àr inte bara 4,7 miljarder dollar baserat i Toronto Fairfax FinancialsSÄld till .

Detta försĂ€ljningssiffra Å andra sidan, 3-dagars telefonförsĂ€ljningen av Ă€rkerivalen Apple, som var ny pĂ„ marknaden vid den tiden, Det var inte ens pengarna han tjĂ€nade.

Relaterade Artiklar

Back to top button