Falska bekrÀftade konton startade pÄ Twitter

Efter att Twitter lanserat Blue-prenumerationen, som gör att den blÄ bockmÀrket betalas, uppstod mÄnga copycat-konton. SÄ hur vet vi om kontona Àr verkliga? Vad tÀnker Twitter göra Ät det? LÄt oss se tillsammans.

Den populĂ€ra sociala medieplattformen Twitter gick under Elon Musks ledning efter en process som tog mĂ„nader. Det har ocksĂ„ meddelats att mĂ„nga innovationer kommer att lĂ€ggas till i och med den berömda miljardĂ€rens övertagande av plattformen. Det kanske mest slĂ„ende av dessa var att den “blĂ„ bock”-brickan vi sĂ„g pĂ„ verifierade konton skulle bli betald. Den hĂ€r funktionen, som gjordes tillgĂ€nglig i gĂ„r för iOS i vissa lĂ€nder med en Twitter Blue-prenumeration, visade att vem som helst kunde ha ett verifierat konto för $8.

Denna situation har dock orsakat kontroverser pÄ grund av möjligheten att orsaka ett mycket allvarligt problem. Detta var att vissa illvilliga anvÀndare imiterade andra konton genom att ge pengar och fÄ blÄ bockar. Efter att prenumerationen gjordes tillgÀnglig var den förvÀntad och sÄdana anvÀndare började anvÀnda den blÄ bockbrickan för bedrÀgeri.

Förfalskade konton dök upp och försökte till och med begÄ bedrÀgerier med kryptovaluta

MĂ„nga anvĂ€ndare fick blĂ„ bockar genom att ge pengar och andra konton att imitera satte igĂ„ng. Till exempel, i bilden ovan ser vi att en person med en blĂ„ bock imiterar Twitters officiella konto genom att göra hans namn till “Twitter”. Den hĂ€r anvĂ€ndaren utger sig inte bara för Twitter, utan ger ocksĂ„ falska lĂ€nkar pĂ„ den. kryptobedrĂ€geri försöker att göra.

I andra exempel ser vi sÄdana mÀnniskor som imiterar kÀnda namn. Till exempel imiterar en Blue-prenumerant som lyckades fÄ en blÄ bock igen den legendariske basketspelaren Lebron James och sprider falsk information genom att sÀga att atleten vill lÀmna Los Angeles Lakers. Dessutom speljÀtten Ventil, Nintendo Vi möter mÄnga olika liknande hÀndelser, bl.a

Àven direkt De som imiterar Elon Musk till och med dyker upp. Kort sagt, den hÀr situationen har potential att gÄ utom kontroll. SÄ hur kan vi skilja konton frÄn riktiga? Har Musk nÄgra planer i detta avseende? LÄt oss ta en titt pÄ dem.

Hur kommer vi att skilja mellan riktiga och falska konton?

Naturligtvis finns det inget direkt sĂ€tt att göra detta. checkkonto och antal följare Vi kan sĂ€ga att det Ă€r det. Dessutom gĂ„r det att förstĂ„ om kontot Ă€r pĂ„ riktigt eller inte genom att klicka pĂ„ den blĂ„ bocken i profilen. För om det kontot har verifierats med Blue prenumeration, nĂ€r du klickar pĂ„ den blĂ„ bocken ‘Detta konto har verifierats som prenumerant pĂ„ Twitter Blue’ uttryck visas.

Det finns dock saker som gör det onödigt. Den nya förlĂ€ngningen, kallad “Ă„tta dollar” av Will Seager och Walter Lim, Ă€r en av dem.

Det hĂ€r tillĂ€gget visar oss om kontona Ă€r falska eller Ă€kta genom att ersĂ€tta den blĂ„ bocken i anvĂ€ndarprofiler med tvĂ„ olika etiketter. Som du kan se ovanifrĂ„n, med denna tillĂ€gg, Ă€r den tillgĂ€nglig pĂ„ riktiga konton. “Verkligen godkĂ€nd”i andraBetald för verifiering’ han skriver. Du kan komma Ă„t och ladda ner detta tillĂ€gg via lĂ€nken hĂ€r. Efter det mĂ„ste du aktivera “UtvecklarlĂ€ge” lĂ€ngst upp till höger i avsnittet “TillĂ€gg” i Chrome och installera tillĂ€gget som du laddade ner frĂ„n avsnittet “Installera uppackat föremĂ„l”. SĂ„ nu kan du se vem som Ă€r verklig och vem som Ă€r falsk.

Elon Musk sÀger att autentisering kan komma

Twitter uppger att man arbetar med dessa konton. Det rapporteras att anvĂ€ndare som redan imiterar ocksĂ„ förbjuds efter ett tag. Även företaget Nya konton skapade den 9 november 2022 eller senare Han gjorde ett uttalande att han inte kunde fĂ„ en blĂ„ bock genom Blue.

Elon Musk sĂ€ger i sina uttalanden i Ă€mnet att de kommer att lĂ€gga till i texten som dyker upp nĂ€r vi klickar pĂ„ den blĂ„ bocken pĂ„ godkĂ€nda konton, att det kontot kan vara falskt. Även under de kommande dagarna autentiseringDet sĂ€gs av den berömda entreprenören att metoder som företagslĂ€nk kan lĂ€ggas till för detta mĂ€rke.

Vi fÄr se hur framtiden för det nya systemet, som orsakar en del problem pÄ plattformen, kommer att se ut i framtiden. SÄ vad tycker du om det hÀr systemet som gör att alla kan fÄ en blÄ bock? Du kan dela dina tankar i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button