IMEI-nummer klonat Vad betyder det, vad ska jag göra?

Det 15-siffriga IMEI-numret, som vi kan definiera som identifieringsnumret för telefoner, Ă€r unikt för varje enhet. En dag, “Ditt IMEI-nummer har klonats.” Om du ser ett meddelande som sĂ€ger kan detta vara anledning till oro. SĂ„ vad ska man göra i en sĂ„dan situation? LĂ„t oss i detalj undersöka svaren pĂ„ frĂ„gorna som vad betyder det klonade IMEI-numret, vad ska jag göra nĂ€r IMEI-numret klonas.

Precis som alla medborgare i Republiken Turkiet har ett identitetsnummer och det innehĂ„ller information om dem, har mobiltelefoner pĂ„ samma sĂ€tt ett IMEI-nummer som liknar identitetsnumret och innehĂ„ller deras mĂ€rkes- och modellinformation. MĂ„nga anvĂ€ndare vet inte vad ett IMEI-nummer Ă€r om det inte Ă€r nödvĂ€ndigt, förrĂ€n det en dag finns pĂ„ deras mobiltelefon. “Ditt IMEI-nummer har klonats.” tills du fĂ„r ett meddelande som

“Ditt IMEI-nummer har klonats.” vad det betyder? NĂ€r du fĂ„r ett sĂ„dant meddelande kan du tyvĂ€rr behöva oroa dig eftersom det betyder att din mobiltelefons unika 15-siffriga IMEI-nummer har stulits. Men oroa dig inte, som alla problem har den hĂ€r situationen en lösning, men du mĂ„ste arbeta hĂ„rt. Brud Vad betyder IMEI-nummer klonat? LĂ„t oss undersöka i detalj svaren pĂ„ frĂ„gorna som vad ska jag göra nĂ€r IMEI-numret klonas.

Först och frÀmst, vad Àr IMEI-numret?

Oavsett om det Àr en gammaldags tryckknappstelefon eller ett flaggskepp av det dyraste mÀrket; Alla mobiltelefoner har en International Mobile Equipment Identity, eller förkortat IMEI-nummer. 15-siffrigt IMEI-nummer, bestÄr av unika nummer för varje telefon. Det Àr möjligt att mena identifieringsnumret för mobiltelefoner för IMEI-numret.

SÄ vad gör IMEI-numret?

Det första syftet med IMEI-numret, att tillhandahÄlla produktinformation mellan tillverkaren och distributören. Efter att telefonen har sÄlts innehÄller detta IMEI-nummer detaljer om den mobiltelefonen, sÄsom vilken GSM-operatör mobiltelefonen arbetar med, vem den Àr registrerad hos, skadeinformation, garantiinformation.

LĂ„t oss komma till Ă€mnet: “Ditt IMEI-nummer har klonats.” Vad betyder meddelande?

“Ditt IMEI-nummer har klonats.” meddelande till mĂ„nga anvĂ€ndare ett sĂ„nt hĂ€r sms Det kommer som;

Det Àr möjligt att stöta pÄ ett liknande meddelande nÀr du ringer ett samtal med din mobiltelefons IMEI-nummer via e-Government. SÄ vad betyder detta? Att fÄ IMEI-numret klonat betyder att ditt IMEI-nummer har fÄngats av nÄgon annan och inte lÀngre tillhör din mobiltelefon.

Ok, men varför klonas IMEI-numret?

Det finns bara en huvudorsak till att IMEI-numret klonas; lagligt anvĂ€nda en olagligt erhĂ„llen mobiltelefon. Även nĂ€r du gör en liten sökning pĂ„ Google kan du se att mobiltelefoner som förs till vĂ„rt land illegalt frĂ„n utlandet sĂ€ljs till mycket mindre Ă€n deras vĂ€rde. Dessa telefoner kan inte anvĂ€ndas om inte IMEI Ă€r registrerat. Det Ă€r hĂ€r IMEI-nummerkloningsprocessen kommer in i bilden.

Mobilsmugglare fÄr pÄ nÄgot sÀtt IMEI-numren för lagligt registrerade mobiltelefoner och anvÀnder dem o De sparar det pÄ IMEI-numret och gör det anvÀndbart. En liknande process gÀller för stulna telefoner. Eftersom en stulen telefon kan spÄras av dess IMEI-nummer. NÀr IMEI-numret Àndras kan den telefonen inte lÀngre spÄras.

Det Àr inte för sent, vad ska jag göra om mitt IMEI-nummer Àr klonat och nÄgon annan fÄr det?

Först och frĂ€mst bör du vidta försiktighetsĂ„tgĂ€rder mot en sĂ„dan situation i förvĂ€g och behĂ„lla enhetens lĂ„da, garantibeviset, sĂ€rskilt fakturan. “Ditt IMEI-nummer har klonats.” fĂ„r ett meddelande som eller nĂ€r du kollar via e-förvaltning bör du ringa Turkiets huvudkontor för ditt mobiltelefonmĂ€rke som det första du ska göra.

Efter att ha kommunicerat med varumÀrkets huvudkontor i Turkiet och förklarat problemet de kommer att ansluta dig till den auktoriserade enheten. Den auktoriserade enheten kommer att be dig skicka ett e-postmeddelande med en petition som förklarar problemet, din ID-fotokopia, det kopierade IMEI-numret, en kopia av din faktura, enhetens mÀrke och modell samt ditt mobiltelefonnummer.

Efter att ha skickat önskat e-postmeddelande, företaget Det kommer att matcha mobiltelefonnumret du anvÀnder med IMEI-numret för den mobiltelefonen. och du kommer att fortsÀtta anvÀnda den med tillförsikt. Men efter denna punkt kommer din enhet med kopierat IMEI-nummer att betraktas som defekta varor eftersom den bara kan anvÀndas med det mobiltelefonnumret. NÀr du sÀljer enheten eller ger den till nÄgon annan mÄste det registrerade mobilnumret förnyas genom att skicka samma e-post.

Det vill sÀga nÀr ditt IMEI-nummer matchas med ditt mobiltelefonnummer genom att kontakta tillverkaren efter att ditt IMEI-nummer har kopierats. det Àr inga problem i mitten. Men om du Àndrar ditt mobiltelefonnummer, sÀljer enheten till nÄgon annan eller ger den till nÄgon annan för att anvÀnda den, mÄste alla transaktioner utföras igen, eftersom Àven mobiltelefonnumret Àndras.

HÀr Àr de saker du bör vara uppmÀrksam pÄ sÄ att ditt IMEI-nummer inte kopieras:

Först och frÀmst, om du ska köpa en ny mobiltelefon, anvÀnd denna produkt frÄn mÀrkets Försök att köpa frÄn den officiella Turkiet-distributören. Om du köper frÄn importören, se till att fÄ en officiell faktura och kontrollera enhetens IMEI-nummer. SÄledes kommer du att vara sÀker pÄ att enheten du köpte inte Àr olaglig och inte anvÀnds med ett annat IMEI-nummer.

LÄt oss sÀga att du köper en begagnad mobiltelefon. Innan du köper, se till att Kontrollera IMEI-numret och se till att det Àr korrekt. Du kan tillÀmpa en liknande process nÀr du sÀljer mobiltelefoner. NÀr du sÀljer din mobiltelefon till en person eller en telefonbutik, skriv ditt IMEI-nummer och ange att du sÀljer den hÀr telefonen med ditt eget samtycke. PÄ sÄ sÀtt kan du förhindra stöldansprÄk i framtiden.

LÄt oss komma till huvudpunkten; din mobiltelefon LÀmna den inte för att repareras var du Àn stöter pÄ den. Oavsett om det Àr under garanti eller inte, ta enheten till den officiella tekniska servicen för mÀrket. Eftersom skadliga inofficiella tekniska tjÀnster kan lÀra sig ditt IMEI-nummer och klona det Àven i ett ögonblick. Ja, andra tjÀnster Àr mycket billigare, men det finns en möjlighet att tappa telefonen helt.

Hur frÄgar jag IMEI?

Som vi förklarade i detalj i vÄr artikel hÀr tidigare, för mobiltelefoner IMEI-frÄgan kan göras pÄ e-Government-webbplatsen. möjligt att göra. Du kan ta reda pÄ IMEI-numret genom att slÄ *#06# och tecken pÄ skÀrmen pÄ din enhet, och du kan utföra den nödvÀndiga förfrÄgan via e-Government.

NĂ€r enhetens IMEI-nummer blir stulet, “Ditt IMEI-nummer har klonats.” vad Ă€r budskapet Vi pratade om detaljerna du behöver veta om Ă€mnet genom att svara pĂ„ frĂ„gorna som vad betyder det klonade IMEI-numret, vad ska jag göra nĂ€r IMEI-numret klonas.

Relaterade Artiklar

Back to top button