Instagram tar med åldersverifiering till Europa genom att spela in videor

Instagram tog med sig åldersverifieringsfunktionen till Europa och Storbritannien genom att spela in video, som man började testa i USA i början av sommaren. Det nya verifieringssystemet kommer att analysera och åldersverifiera videoselfies tagna av användare genom en åldersuppskattningsteknik.

Foto- och videodelningsplattform Instagram fortsätter att växa med mer än en miljard användare över hela världen. Av denna anledning gör plattformen drag när det gäller säkerhet. Tidigare forskning har visat att Instagram är särskilt skadligt för ungdomar.

Som en del av dessa drag började den gigantiska plattformen testa två nya funktioner i USA i juni förra året. Företaget, som vill verifiera användarnas ålder, uppgav att man kommer att prova två nya metoder. Den första av dessa genom att göra en video och den andra är att gå i god för följare var åldersbekräftelse. Dessutom hade plattformen redan autentisering genom att ladda upp en identitet. Nu har det skett en utveckling kring en av dessa metoder.

Videoåldersverifiering kommer till Europa och Storbritannien

Instagram-användare Funktionen som möjliggör åldersverifiering genom att spela in video är tillgänglig för EU-länder och Storbritannien. tog med. Den nya funktionen kommer nu att tillåta användare att verifiera ålder genom att ta en videoselfie förutom att ladda upp ett ID.

Om du fr√•gar hur denna verifiering fungerar; videor tagna av anv√§ndare, teknik f√∂r √•ldersuppskattning kommer att analyseras med √Ągaren till denna teknik √§r det brittiska initiativet f√∂r digital identitet. yoti. system, anv√§ndare unders√∂ker ditt ansikte kommer att ge en uppskattad √•lder. Den h√§r videon kommer att raderas fr√•n b√•de plattformen och Yoti senare. Dessutom, l√•t oss till√§gga att Yotis teknik inte √§r en teknik f√∂r ansiktsigenk√§nning. Detta; Det betyder att den inte kan k√§nna igen anv√§ndare, den kan bara gissa deras √•lder.

Med det nya systemet, som ännu inte är känt när det kommer till andra länder, syftar Instagram till att säkerställa att användarna får en åldersanpassad upplevelse på plattformen. Många experter tror att barn under 18 år skydd mot skadligt innehåll Han ville att tekniker för åldersverifiering skulle bli obligatoriska för Med den nya flytten såg man att ett viktigt steg kunde tas i detta avseende.

Slutligen bör det noteras att Instagram, som har en 13-årsgräns, redan använder artificiell intelligens och system i appar för att verifiera ålder. Studier visar dock att detta inte ger önskat resultat. Enligt BBC, en studie gjord i Storbritannien ett av tre barn avslöjar att han ljög för att nå vuxet innehåll på sociala medier. Det är inte svårt att gissa att detta är liknande i andra länder.

Relaterade Artiklar

Back to top button