Nokia E72:s skÀmtfunktioner

Vi har recenserat den legendariska modellen Nokia E72 Ät dig, med dess fantastiska QWERTY-tangentbordsdesign, Symbian OS-operativsystem och mÄnga fler funktioner. Ta ditt te och kaffe, vi ger oss ut pÄ en nostalgiresa för 13 Är sedan.

En gÄng i tiden sÄg vi en stor trend. Telefoner med bra tangentbordslayout och Àven om de ser komplicerade ut frÄn utsidan Àr de vÀldigt lÀtta att anvÀnda. NÀr vi minns telefoner med enorma tangentbordsuppsÀttningar kan tvÄ mÀrken komma till vÄra sinnen direkt. Den ena Àr Blackberry och den andra Àr sÄklart Nokia. nokiaVi vet att det har tillverkat telefoner med olika design sedan början av 2000-talet och sÀljer dessa telefoner tusentals gÄnger varje Är. För pÄ den tiden var telefoner tillverkade av Nokia mer föredragna Àn dagens jÀtteföretag som Apple. Vi kan sÀga att Nokia har denna framgÄng att tacka designen som den faktiskt har avslöjat.

En annan telefon frĂ„n Nokia med en annan design Ă€r Nokia E72 modell. Även om stora skĂ€rmförhĂ„llanden, notch och ramlösa design vĂ€xer fram idag, lades mer vikt vid tangentbords- och tangentdesigner vid den tiden. Nokia gjorde ett bra jobb pĂ„ designsidan och kunde bevisa det med de flesta telefoner som tillverkades. Ett exempel Ă€r Nokia E72-modellen och dess fantastiska tangentlayout. Om du vill, utan vidare, lĂ„t oss gĂ„ vidare till de skĂ€mtliknande funktionerna i Nokia E72, som slĂ€pptes för 13 Ă„r sedan.

Nokia E72 funktioner:

  • 2,3 tums skĂ€rm
  • Vikt 128 gram
  • Symbian OS operativsystem
  • 250 MB lagringsutrymme
  • 128 MB RAM
  • 5 megapixel kamera
  • 1500mAh batteri
  • QWERTY tangentbord

2,3 tums skÀrm

Som med alla telefoner, av modellen Nokia E72 LÄt oss börja med displayfunktionerna. NÀr vi fick tag pÄ E72-modellen, 2,3 tum En stor skÀrm vÀlkomnar oss. Introducerad med en TFT-skÀrmstruktur, har telefonen en 16 miljoner fÀrgskala. Upplösningen pÄ denna 2,3-tumsskÀrm Àr endast 320 x 240 pixlar. SÄ det Àr naturligtvis inte tillrÀckligt stort för att jÀmföras med dagens telefoner. Men vi tycker att skÀrmstorlekarna Àr ganska lagom för en telefon med en stor majoritet av fronten tÀckt med ett QWERTY-tangentbord.

Denna skĂ€rm hade en storlek pĂ„ 4:3 och ett förhĂ„llande mellan skĂ€rm och kropp pĂ„ 26,1 %. VĂ„r skĂ€rm med en upplösning pĂ„ 169 ppi rĂ€cker dock ganska bra för en telefon med Symbian OS. Efter att ha förklarat skĂ€rmfunktionerna mĂ„ste vi Ă„terigen sĂ€ga att denna modell Ă€r helt 13 Ă„r sedan produceras. Jag menar, “hur anvĂ€nde de det?” Vi rekommenderar att du tĂ€nker efter innan du sĂ€ger det.

Vikt 128g

LÄt oss komma till de fysiska egenskaperna hos vÄr modell. Först vÄr modell 128 gram har en vikt. Nokia-telefoner kunde vara lite tunga med den materialstruktur de hade pÄ den tiden. Men visst, Àven den vikt vi kallar en klicktung Àr bara 128 gram. VÄr telefon Àr 114 millimeter lÄng, 58 millimeter bred och 10 millimeter tjock. Men tack vare dess skÀrm och tangentbord verkar det mesta av fronten vara tÀckt. SÄvida vi inte rÀknar den övre delen av skÀrmen förstÄs.

Symbian OS operativsystem

LĂ„t oss komma till det oumbĂ€rliga operativsystemet för Nokia-telefoner. Symbian OS‘a. Som vi sa tidigare Ă€r förhĂ„llandet mellan anvĂ€ndare som gillar och ogillar operativsystemet Symbian OS vĂ€ldigt nĂ€ra varandra. Enligt vissa har detta operativsystem fantastiska funktioner och grĂ€nssnitt, medan operativsystemet enligt andra Ă€r helt skrĂ€p. Men naturligtvis har Symbian OS aldrig slutat ta emot uppdateringar oavsett vad, och Nokia har fortsatt att fokusera pĂ„ det genom Ă„ren. Nokia E72-modellen introducerades med Symbian OS 9.3. VĂ„r modell, som fick en av de mest uppdaterade versionerna enligt det Ă„r den tillverkades, stöddes av operativsystemet Symbian.

250 MB lagringsutrymme

Även de 4K-videor som dagens smartphones kan spela in 200 MBFör 13 Ă„r sedan kom Nokia E72 250 MB Den hade en stor mĂ€ngd lagringsutrymme. Naturligtvis börjar Ă€ven 64 GB lagringsutrymme verka ganska lĂ„gt för anvĂ€ndare nu. Idag börjar till och med 256, 512 GB lagringsutrymme pĂ„ vĂ„ra telefoner bli mindre och efter ett tag mĂ„ste vi betala en mĂ„natlig lagringsavgift genom att tillgripa lösningar som iCloud. Även om tekniken förblev lika gammal som för 13 Ă„r sedan rĂ€ckte 250 MB lagringsutrymme.

Faktum Àr att 250 MB lagringsutrymme rÀcker för Nokia E72. Eftersom bilderna, kontakterna, meddelandena och liknande smÄ detaljer du kommer att ta med en 5 megapixelkamera fyller ditt minne. Det Àr vÀldigt svÄrt för dem att fylla ditt förrÄd helt.

128 MB RAM

Precis som lagringen hade den en ganska lĂ„g mĂ€ngd RAM pĂ„ RAM-sidan. Modellen Ă€r endast 128 MB Den hade en stor mĂ€ngd RAM. Vi kan sĂ€ga detta om och om igen, men det ökade redan jĂ€mfört med en telefon som tillverkades för 13 Ă„r sedan. Även med det hĂ€r RAM-minnet hade du möjligheten att anvĂ€nda den telefonen enkelt utan att stamma eller frysa.

5 megapixel kamera

LÄt oss komma till kameran, som Àr en av de viktigaste funktionerna i en telefon. Nokia E72 du kan ta foton eller filma med en 5 megapixelkamera. VÄr telefon hade bara en 5 megapixelkamera tillsammans med en VGA-videosamtalskamera. Med denna kamera hade du möjlighet att spela in video i 480p-upplösning och 15 FPS. Det fanns en led-blixt för att fotografera pÄ natten.

1500mAh batteri

Vi kan inte göra rĂ€ttvisa Ă„t batterisidan, Nokia E72 Modellen hade en mycket framgĂ„ngsrik batteriprestanda. Med sitt 1500 mAh batteri skulle den kunna ge totalt 480 timmars skĂ€rmtid. Men du hade ocksĂ„ komforten av att kunna prata i telefon i 12 timmar. Även om dagens smartphones har de flesta funktioner vi behöver, Ă€r sĂ„dana batteriprestanda tyvĂ€rr ganska gamla.

QWERTY tangentbord

LĂ„t oss komma till vĂ„r funktion som lyfter E72-modellen i förgrunden. Nokia E72 Ă€r en fantastisk QWERTY Den hade en tangentbordsdesign. Även om det inte Ă€r lĂ€tt att skriva med det hĂ€r tangentbordet till en början, nĂ€r du vĂ€l har vant dig, börjar du kunna skriva snabbare och till och med inte kunna anvĂ€nda gamla tangentbord. Om du nĂ„gonsin har stött pĂ„ E72 nĂ€r den tillverkades och anvĂ€ndes flitigt sĂ„ vet du att det hĂ€r tangentbordet kĂ€nns annorlunda.

Vi har listat funktionerna i E72-modellen, en av Nokias legendariska modeller, som verkar som ett skĂ€mt idag. Även om den har ganska dĂ„liga funktioner jĂ€mfört med idag mĂ„ste vi erkĂ€nna att det var en av sin tids bĂ€sta kvalitetsmodeller. Du Nokia E72 Vad tycker du om det? Glöm inte att dela det med oss ​​i kommentarerna.

Och du kan lÀsa om funktionerna hos en annan Nokia legend 5800 i det hÀr innehÄllet:

Relaterade Artiklar

Back to top button