Nokia N73:s skÀmtfunktioner

Bara nÄgra Är innan smarttelefonens trend undersökte vi funktionerna hos Nokia N73-modellen, som tillverkades av Nokia och orsakade cancer pÄ grund av dess smÄ nycklar. Exakt 16 Är senare gÄr vi ner i djupet av N73, som tillverkades 2006.

Vi nĂ€mnde att Nokia stĂ€ndigt producerar telefoner med olika design och Ă€r vĂ€ldigt populĂ€rt. Dessa uttalanden Ă€r dock inte giltiga för alla Nokia-modeller. VĂ„r gĂ€st idag Ă€r att det Ă€r jobbigt att anvĂ€nda om du har en stor handstorlek, vilket gör sina anvĂ€ndare till cancer med sin lilla knappsats. Nokia N73 LĂ„t oss undersöka modellen. NĂ€r du lĂ€ser de gamla recensionerna om telefonen kommer du att bli förvĂ„nad över kommentarerna frĂ„n anvĂ€ndarna om telefonen. Även om den sĂ„g stilig ut designmĂ€ssigt hade den vĂ€ldigt dĂ„lig prestanda pĂ„ anvĂ€ndningssidan. Av denna anledning Ă€r Nokia N73 en modell som ogillas av de flesta anvĂ€ndare som anvĂ€nder den. AnvĂ€ndare som gillar den hĂ€r modellen tror vi inte skrev med telefonen.

Nokia var mycket framgĂ„ngsrika i design. Men det fanns nĂ„gra telefoner som nĂ€stan var tortyr att anvĂ€nda. Även om den har en vĂ€ldigt minimal och stilren design sett frĂ„n utsidan sĂ„ var detta motsatsen pĂ„ anvĂ€ndningssidan. Om du vill, utan vidare, Nokia N73 LĂ„t oss titta pĂ„ funktionerna i modellen som verkar vara ett skĂ€mt jĂ€mfört med idag.

Nokia N73 funktioner:

  • 2,4 tums skĂ€rm
  • 116 g vikt
  • Symbian OS operativsystem
  • 42MB lagring
  • 64 MB RAM
  • 3 megapixel kamera
  • 1100mAh batteri

2,4 tums skÀrm

Som med alla modeller, först vÄr telefon skÀrmegenskaper vi har att göra med. NÀr vi tittar pÄ framsidan av vÄr telefon, 2,4 tum En stor vertikal skÀrm vÀlkomnar oss. NÀr vi pratar om dimensionerna pÄ telefonen nedan kommer du att förstÄ att dessa skÀrmstorlekar Àr mer Àn tillrÀckligt för Nokia N73-modellen. Denna 2,4-tumsskÀrm har en upplösning pÄ 240 x 320 pixlar. Men vÄr 4:3-skÀrm kommer med ett 33,1 % skÀrm-till-kroppsförhÄllande. LÄt oss naturligtvis inte glömma att den hÀr skÀrmen har en TFT-struktur och 256K fÀrgskala.

Vikt 116 gram

VĂ„r telefon totalt 116 gram hade vikt. Om du tar en titt pĂ„ Nokia-modellerna vi har slĂ€ppt tidigare, sĂ„ vĂ€ger de flesta av dessa telefoner faktiskt nĂ€ra varandra. Du kan lĂ€tt upptĂ€cka detta efter att ha tittat pĂ„ det en stund. VĂ„r Nokia N73-modell, som vĂ€ger 116 gram, Ă€r 110 millimeter lĂ„ng, 49 millimeter bred och 19 millimeter tjock. Om vi ​​behöver sammanfatta de fysiska funktionerna i vĂ„r telefon Ă€r den ganska tillrĂ€cklig och kan anvĂ€ndas med en hand. Men det kanske kunde ha varit en lĂ€ngre och bredare modell med större nycklar.

Symbian OS operativsystem

OumbÀrlig för Nokia-modeller Symbian OSDen Äterfanns Àven i modellen Nokia N73, som tillverkades för 16 Är sedan. Nokia N73 Modellen fick stöd upp till Symbian OS 9.1. Naturligtvis visade Symbian OS ocksÄ en mycket framgÄngsrik prestanda i N73-modellen enligt vÄr mening. Normalt sett Àr Symbian OS ett operativsystem som Àr föremÄl för mycket kritik. Men Nokia N73 blev sÄ kritiserad för sin tangentbordsdesign att Symbian OS inte var rÀtt tillfÀlle att komma.

42 MB lagringsutrymme

Vi Ă€r inte lĂ€ngre förvĂ„nade över de lĂ„ga lagringsalternativen pĂ„ Ă€ldre telefoner. Eftersom de flesta av dem producerade under de Ă„ren nokia NĂ€r vi tar en titt pĂ„ modellen har de förvaring nĂ€ra varandra. Nokia N73-modellen hade bara 42 MB lagringsutrymme. Foton, appar, kontakter, samtalsloggar och meddelanden ryms i detta 42 MB lagringsutrymme. Även om det kan verka litet, tycker jag att det gör ett ganska bra jobb för sĂ„ mĂ„nga inspelningar.

64 MB RAM

Precis som vi nÀmnde i lagring Àr lÄg kapacitet mer Àn tillrÀckligt för sÄdana telefoner. Ett annat exempel pÄ detta Àr att modellen bara 64 MB har en stor mÀngd RAM. Ja, det kan komma som en överraskning om du lÀser en av vÄra Nokia-recensioner för första gÄngen. Men för en telefon tillverkad 2006 tillÀt 64 MB dig att utföra mÄnga operationer utan att stamma eller frysa. I dagens telefoner rÀcker ibland inte ens en RAM-kapacitet pÄ 3GB för oss att anvÀnda.

3 megapixel kamera

Om dina reaktioner pÄ berÀttelserna som spelades in med Android-telefoner Àr över kommer vi att introducera dig till livets fakta. Tillverkad för 16 Är sedan Àr denna modell endast 3,15 megapixlar Han hade en kamera. Den hÀr kameran hade ocksÄ Carl Zeiss-strukturen, som Nokia anvÀnde ofta under ett tag, och den hade en led-blixt för dina nattbilder. Det fanns en annan kamera pÄ framsidan av vÄr telefon. Den hÀr kameran, Ä andra sidan, kallas för en VGA-kamera och stödjer bara dig i dina videosamtal.

1100mAh batteri

Om du frÄgar vilka som Àr de mest populÀra funktionerna hos gamla telefoner kan vi sÀga batteriprestanda först. Eftersom de har begrÀnsade funktioner och inte anvÀnds sÄ intensivt som de Àr idag, kan de producera mycket framgÄngsrika batteriprestanda. Endast Nokia N73 1100mAh Den hade ett stort batteri. Om dagens senaste modelltelefoner har ett batteri pÄ 1100 mAh tror vi att du behöver ladda det var 4:e timme i genomsnitt. Men dessa telefoner skulle kunna ge 350 timmars skÀrmtid med det hÀr batteriet. DÀremot kunde du prata i telefon oavbrutet i 6 timmar.

För dig för 16 Ă„r sedan 155 TLVi undersökte modellen Nokia N73, som sĂ„ldes till och vars egenskaper vi inte kan jĂ€mföra med dagens telefoner. Även om den har en dĂ„lig tangentlayout tycker vi att det Ă€r en tillrĂ€ckligt bra telefon med andra funktioner. Vad tycker ni om Nokia N73? Glöm inte att dela det med oss ​​i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button